Au apărut primele victime ale ciupercilor

 

Două persoane au ajuns, la sfârşitul săptămânii trecute, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, după ce au consumat ciuperci. Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Codruţa Puşcaş, un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din localitatea Cheud, şi o femeie, de 54 de ani din Zalău, au fost aduşi la Urgenţă la finele săptămânii, prezentând intoxicaţie acută cu ciuperci. Ambii pacienţii se află, în prezent, internaţi la secţia Boli Interne.

Alţi nouă sălăjeni au ajuns la spital, după ce au fost înţepaţi de căpuşe, deşi  ultimele zile au fost ploioase. Potrivit sursei citate, persoanele care au prezentat înţepături de căpuşă au vârste cuprinse între şapte şi 60 de ani, însă nu a fost necesară internarea pentru niciunul dintre pacienţii trataţi.
Numărul sălăjenilor care au apelat la finele săptămânii trecute la serviciile Unităţii de Primire Urgenţe Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost de 293. Şi de această dată, cei mai mulţi pacienţi au fost diagnosticaţi cu fracturi, entorse, contuzii şi plăgi, şi anume 66. Alţi 18 sălăjeni au fost depistaţi cu afecţiuni ale sistemului digestiv, iar cu probleme cauzate de hipertensiunea arterială au ajuns la UPU 13 persoane. 16 persoane au ajuns la spital cu răni provocate în urma unor agresiuni ori în urma unui accident rutier. Din totalul celor 293 de cazuri tratate, doar 95 au reprezentat urgenţe medicale reale, iar pentru 90 de pacienţi medicii au dispus internarea.

Alte articole

4 Thoughts to “Au apărut primele victime ale ciupercilor”

  1. Anonim

    …daca or mancat pule de magar in loc de pule de cal!…

  2. Anonim 2

    Nu derutati cititorii.Ciupercile din poza sunt foarte bune si delicioase.

  3. Victor Daraban

    sa mori tu?

Leave a Comment