Asistență veterinară permanentă din partea DSVSA Sălaj la abatoarele din județ

 Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sălaj asigură asistența veterinară permanentă la abatoarele autorizate pentru sacrificarea mieilor, Abatorul de la Hereclean și Abatorul de capacitate redusă Șimleu Silvaniei.

“În vederea prevenirii toxinfecțiilor alimentare, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, DSVSA Sălaj asigură asistența sanitară veterinară permanentă la cele două abatoare autorizate pentru sacrificarea tradițională a mieilor după cum urmează: Abatorul de ovine Hereclean, unitate care a încetat temporar activitatea de comerț intracomunitar și realizează doar prestări de servicii pentru populație; Abatorul de capacitate mică Șimleu Silvaniei situat în proximitatea pieței volante organizată de autoritățile locale”, se arată în comunicatul Direcției

Totodată, aceeași sursă prevede anumite obligații pentru crescătorii de ovine: “Crescătorii au obligația respectării normelor sanitare veterinare privind identificarea, transportul, bunăstarea, comercializarea și sacrificarea în condiții igienice a mieilor și pot aflui miei la cele două abatoare cu condiția ca aceștia să fie identificați prin crotaliere, să fie însoțiți de certificat sanitar veterinar și documente de mișcare (F-2; F-4) obținute de la medicul veterinar din localitatea de domiciliu precum și de document privind lanțul alimentar”, se arată în document.

DSVSA anunță consumatorii că  pot cumpăra miei din Șimleu Silvaniei: “comercializarea mieilor este avizată sanitar veterinar în Șimleu Silvaniei str. M Sadoveanu unde autoritățile locale vor asigura acces liber pentru crescătorii de animale și posibilitatea tăierii în abator prin prestare de servicii pentru cumpărători. De asemenea la abatorul Hereclean va fi admis accesul mijloacelor de transport și accesul cumpărătorilor în incinta abatorului unde cei interesați vor putea achiziționa miei care prin prestare de servicii vor fi sacrificați respectându-se normele sanitare veterinare în vigoare. Întreaga activitate va fi supusă controlului sanitar veterinar în toate etapele, iar carcasele obținute vor fi verificate și marcate conform prevederilor legale. Cumpărătorii care doresc să achiziționeze porțiuni de carcase sau organe se pot aproviziona din magazinele specializate din județ care au fost verificate de către echipe mixte ale autorităților cu atribuțiuni de control iar produsele comercializate sunt sigure pentru consum”, informează comunicatul.

DSVSA Sălaj atrage atenția că “este interzisă sacrificarea mieilor în locurile neavizate sanitar veterinar și în spații publice”.

One Thought to “Asistență veterinară permanentă din partea DSVSA Sălaj la abatoarele din județ”

  1. Gghhgjj

    Adica as mai platesc so LA macelar !!!nu mai nine I’ll tai EU ????

Leave a Comment