Adio listă de aşteptare pentru bolnavii cu hepatită!

Doar şase sălăjeni se mai află pe lista de aşteptare pentru a beneficia de tratamentul cu interferon, după ce Casa de Asigurări de Sănătate a reuşit, anul trecut, să rezolve câteva zeci de dosare depuse de bolnavi cu hepatită. Directorul adjunct al instituţiei respective, Dana Cordea, a declarat că punctul de vârf în ceea ce priveşte numele înscrise pe lista de aşteptare referitor la bolnavii cu heptită, care au nevoie de tratament antiviral, a fost înregistrat în momentul în care aproximativ 60 de asiguraţi au cerut tratamentul salvator. “Dosarele au fost toate rezolvate, după ce au fost trimise la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), iar oamenii beneficiază acum de tratamentul cu interferon. În prezent, pe lista de aşteptare mai avem doar cinci, şase persoane, toate fiind, însă, cazuri noi. Dosarele respective au fost depuse la CJAS de la data de 24 ianuarie încoace”, a declarat Dana Cordea.
Aceste dosare vor fi trimise la Bucureşti spre evaluare şi aprobare în momentul în care reprezentanţii CNAS solicită acest lucru.
Lista de aşteptare înregistrată în Sălaj nu a fost printre cele mai lungi din ţară, dar situaţia bolnavilor a fost la fel de delicată, dat fiind că starea de sănătate a acestora are de suferit în momentul în care sunt privaţi de tratament. Reprezentanţii CNAS au confirmat faptul că listele lungi de aşteptare au fost eliminate la nivel naţional, preşedintele Comisiei de experţi în hepatite cronice din cadrul CNAS, dr. Lucian Negreanu, precizând că, „în prezent, pacienţii sunt trataţi în luna în care îşi depun dosarele”, terapia fiind la zi.

Alte articole

Leave a Comment