Infractori la 16 ani: au furat o mașină și au condus-o fără a avea permis

Poliţiştii din cadrul Formaţiunii de Investigaţii Criminale Cehu Silvaniei efectuează cercetări într-un dosar penal privind infracţiunile de conducere fără permis şi furt în scop de folosinţă, fapte comise în noaptea de 22 spre 23 mai a.c., în localitatea Motiş.  Joi, 23 mai, un bărbat din judeţul Maramureş a sesizat Poliţia despre faptul că în noaptea de 22 spre 23 mai, în timp ce se afla în vizită la o rudă din localitatea Motiş, persoane necunoscute i-au sustras autoturismul şi suma de 1.600 lei, bani care se aflau în autoturism.

Verificările efectuate de poliţişti au dus, vineri, 24 mai a.c., la identificarea persoanlor bănuite de comiterea faptei. Este vorba despre doi adolescenţi, de 16 ani, unul din judeţul Bihor şi unul din judeţul Maramureş. Din cercetări s-a stabilit că autoturismul a fost condus de adolescentul din Bihor. La momentul comiterii faptei, autoturismul se afla parcat în curte, dar neasigurat (cheile erau în contact).

Maşina a fost găsită pe raza localităţii Sălsig, din judeţul Maramureş, iar din bani a fost recuprată suma de 500 de lei.  

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi furt în scop de folosinţă, fapte prevăzute de Codul Penal. Este cel de-al patrulea caz în interval de doar câteva zile în care minorii sau adolescenții sunt depistați la volan fără permis, conducând sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, ultimul eveniment fiind produs vinerea trecută, când un tânăr de 20 de ani din Zalău a condus sub influența alcoolului și a distrus poarta de acces într-o curte din Zalău dar și un stâlp din beton, pe care l-a pus la pământ, lăsând fără internet și telefonie o mare parte dintre abonații din centrul municipiului, pe tot parcursul zilei.

.

Alte articole

Leave a Comment