Înalta Curte de Casație și Justiție dă de pământ cu DIICOT Sălaj în celebrul dosar “Huluban, Galiș și Cosma”

Dosarul instrumentat de procurorii DIICOT Sălaj în care oamenii de afaceri Ioan Huluban şi Ioan Galiş, fiica acestuia din urmă, Malvina Galiş, lichidatorii Sorin Cosma, Răzvan Traian Zăvăleanu şi Ramona Fărăianu, fostul judecător Patriţiu Dărăban, fratele acestuia, Ionel Dărăban, poliţiştii Marius Felician Fărcaş şi Gheorghe Vasile Zaha, fostul inspector şcolar general Ioan Abrudan, omul de afaceri Dumitru Ardelean, şi finul lui Galiş, Petru Daniel Pop, au fost trimişi în judecată, a ajuns la final, prin respingerea ca nefondate a contestațiilor formulate de către Parchetul de pe lângă ÎCCJ – Secţia pentru investigarea infracțiunilor din justiție şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj împotriva încheierii penale nr.5/2018 din data de 26 noiembrie 2018 a Curţii de Apel Cluj Secţia Penală şi de minori, pronunțată în dosarul nr. 1069/33/2017/a1. Înainte de acestă soluție definitivă, hotărârea fusese desființată de către Curtea de Apel Cluj, însă a putut fi atacată ulterior.

Magistraţii Curții de Apel au constatat inițial “nulitatea absolută a rechizitoriului din 20 decembrie 2017, a actelor de urmărire penală efectuate în cauză, a probelor şi a mijloacelor de probă întocmite, dispuse şi autorizate de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Biroul Teritorial Sălaj”, au dispus “excluderea şi eliminarea de la dosar a tuturor probelor şi mijloacelor de probă” şi au restituit cauza la procuror.

Înalta Curte de casație și Justiție a respins contestațiile făcute joi, 14 martie, iar soluția –  – Încheiere finală (dezinvestire) – este definitivă.
Reamintim că acest caz a ajuns în atenţia opiniei publice în februarie 2016, în urma unor percheziţii pe raza judeţelor Sălaj şi Cluj, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor lichidatori judiciari, poliţişti şi a unui magistrat. Cercetările în acest dosar complex s-au întins pe parcursul a 2 ani, perioadă în care procurorii au audiat peste 200 de martori. Dosarul cu nu mai puţin de 13 inculpaţi, a ajuns pe masa judecătorilor clujeni la finele anului 2017, anchetatorii vorbind despre acuzaţii de constituirea unui grup infracţional, dare şi luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, cumpărare de influenţă şi fals intelectual.

 

 

Alte articole

8 Thoughts to “Înalta Curte de Casație și Justiție dă de pământ cu DIICOT Sălaj în celebrul dosar “Huluban, Galiș și Cosma””

 1. Anonim

  Oameni chinuiti si tarati prin procese si anchete atatia ani degeaba. Si banii nostri cheltuiti de stat tot degeaba.

 2. Anonim

  Si procurorii stau pe scari la parchet sa protesteze ce ??? Sa nu raspunda pentru nelegiuirile pe care le comit ?!!cum s-a intamplat si in acest dosar ,, complex,,??!!
  Acest gen de procurori trebuie sa plateasca cu locul de munca si cu recuperarea banilor publici folositi nejustificat si nu putini …..Am fi curiosi sa stim cat s acheltuit pentru acest dosar ?din ordinul cui a fost pornit dosarul ? ??
  Un lucru este cert – a fost un dosar fabricat , fara fapte si prin urmare si fara probe ..dar avut grija procurorul sa faca maculatura .

 3. Anonim

  Rusinee!!! Nu asemenea justitie imi doresc in tara mea ……!!!

 4. Anonim

  Procurorii DIICOT joaca murdar, in frunte cu Codrut Olaru consiliat de Alina Bica !Mi-ar fi placut sa spun ca cei de la Salaj sint DREPTI, regret, nu pot! Nu poti cobori atit de jos sa faci dosar si flagrant artificial. Pentru Dumnezeu , cum sa ai atita imaginatie, cum sa nu- i verifici pe politisti, cum sa folosesti martori falsi? Protectia martorilor, puroiul de la care put unele dosare! Sa fiti sanatosi, sa va reveniti!

 5. Anonim

  Rusine procurorilor care au instrumentat dosarul !!!! Cand ai probe si oameni vinovati fa-ti datoria …dar nu chinui familii intregi doar pt orgolii personale ….Ati lezat dmnitaea unor persoane onorabile , ati incercat sa i discreditati si sa i umiliti iesind in presa cu tot felul de ,, povesti vanatoresti,, fara sa va pese ca acesti oameni au familii , functii pt care au muncit ..si spre sfarsit de cariera ( la cativa dintre ei ) fara nici o vina sau fapta ..v ati permis sa i umiliti si sa va jucati cu viata si sanatatea lor …D-voastra Care ar trebui sa fiti primii care respecta legile si drepturile omului ati comis cel mai grave si nedrepte fapte !!!pt asta trebuie sa fiti judecati si sa platiti pt prejudiciile aduse atat celor pe care i-ati tara in acest dosar fara vina cat si statului Roman pentru cheltuielile uriase care le-ati facut cu acest dosar …Avem rabdare sa vedem cand veti da socoteala ..!!!??

 6. Anonim

  Fără legea răspunderii magistraților, sistemul de justiție din Romania nu se va vindeca. Dar parlamentarii „mămăligari” nu pot promova o asemenea lege, din cauza presiunilor unor astfel de procurori şi judecători.

 7. A

  Hai toti cei care au comentat la inceputul procesului si au hulit si aruncat cu noroi fara ca macar sa aiba habar… de manuta incolonati si strigati in cor deodata: “Suntem niste DOBITOCI, suntem niste DOBOTOCI!”
  Si iar si iar pana va invatati minte. Sa vi se alature si Bubuiugul de caz ca am auzit ca latra cam mult si tare dupa cateva pahare. :))) halal! Ii dorim sa isi scapati sapunul! Si in rest numai de bine! Pace voua

 8. Anonim

  Graiul Salajului nu mai are voie sa mai fie publicat articolul privind infrangerea diicot-ului in acest dosar fabulos. Sa le fie rusine ca slugaresc pe toti increzutii acest ziar.

Leave a Comment