Colonelul Nicolae Oros este noul comandant al Brigăzii 61 Vânători de Munte

Fost comandant al Batalionului 317 Sprijin Logistic „Voievodul Gelu” Zalău în perioada 2014-2016, colonelul Nicolae Oros a preluat comanda Brigăzii 61 Vânători de Munte  „General Virgil Bădulescu”, potrivit unei informări a Diviziei 4 Gemina.

Conform Diviziei 4 Gemina, „în data de 22 decembrie, la sediul Brigăzii 61 Vânători de Munte <General Virgil Bădulescu>, a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii marii unități. În prezența comandantului Diviziei 4 Infanterie <Gemina>, general-maior – Dorin Blaiu,  generalul de brigadă – Florin Stan a predat comanda și Drapelul de Luptă al brigăzii colonelului Nicolae-Gabriel Oros. La eveniment au participat și reprezentanți ai autorităților publice locale, Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei, sistemului  național de apărare, ordine publică și siguranță națională din garnizoană, precum și comandanții structurilor subordonate marii unități.”  Colonelul Oros este un militar cu experiență în zonele de război. A participat la trei misiuni în Afganistan și a primit nenumărate distincții pentru rezultatele obținute de-a lungul anilor în cariera militară. În Sălaj, Nicolae Oros s-a remarcat inclusiv prin derularea a nenumărate proiecte educaționale și culturale de promovare a armatei în rândul tinerilor.

Sursa foto: Divizia 4 Gemina

2 Thoughts to “Colonelul Nicolae Oros este noul comandant al Brigăzii 61 Vânători de Munte”

  1. Anonim

    Si cu ce mă încălzește pe mine?

  2. […] mult, pe 22 decembrie 2021, col. Oros preia comanda Bg. 61 VM de la gl.bg. Florian Stan. Acesta fusese avansat la gradul de general cu 3 săptămâni înainte de […]

Leave a Comment