Ziua satului Badon, la prima ediţie

Primăria şi Consiliul Local Hereclean, Biserica Ortodoxă Badon, Cetățenii Satului Badon, Centrul de Informare și Marketing Turistic şi Fundația „Mihai Viteazul” Guruslău 400, cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj și al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, organizează, în 30 aprilie, prima ediţie a evenimentului „Ziua satului Badon”.
Manifestările vor debuta la ora 10, cu o slujbă religioasă la Biserica Ortodoxă din localitate, urmată de premierea familiilor care au aniversat cel puţin 50 de ani de căsnicie şi de depunerea de coroane la Monumentul Eroilor. Începând cu ora 13, invitaţii vor fi primiţi la Căminul Cultural şi vor fi înmânate diplome pentru sponsori şi organizatori, pentru ca o oră mai târziu, să aibă loc un spectacol organizat de către localnici, cu dansuri specifice zonei şi cântece populare interpretate de Mariana Sabou, fiică a satului.
Programul mai cuprinde un program folcloric susţinut de Ansamblul folcloric „Meseşul” al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Rabă de la Cluj, soţii Maria şi Gabriel Arba din Maramureş, Domniţa Sabadîş Pop, Gică Damian şi invitatul special Sava Negrean Brudaşcu. De la ora 20, muzica va fi asigurată de Paul Ionuţ Gal. Seara se va încheia cu focuri de artificii.

Leave a Comment