Se repară drumul dintre Nuşfalău şi Huseni

Consiliul Județean Sălaj a aprobat în sedința de vineri, 29 iunie, acordul de asociere cu comuna Nuşfalău, în vederea realizării lucrărilor de întreţinere şi reparaţii pe drumul judeţean DJ191C: Nuşfalău – Huseni, pe o lungime de 4 km.

Potrivit expunerii de motive la proiectul de hotărâre, în urma precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă, şanţurile drumului judeţean s-au colmatat, fapt ce a condus la degradarea părţii carosabile. Pentru redarea acestui sector de drum în condiţii de siguranţă a circulaţiei, sunt necesare lucrări de scarificare şi reprofilare a părţii carosabile şi de reparare a părţii carosabile cu material pietros, fapt sesizat de către reprezentanţii comunei Nuşfalău.

Prin adresa amintită, se arată că drumul este impacticabil, în urma verificărilor în teren făcute de către specialiştii din cadrul Direcţiei Dezvoltare şi Investiţii stabilindu-se că sectorul are îmbrăcămintea din piatră spartă şi prezintă făgaşe şi gropi pe toată suprafaţa. Autorităţile din Nuşfalău şi-au exprimat interesul de a executa aceste lucrări, având în vedere porţiunea distrusă se găseşte pe raza administrativ-teritorială a comunei, iar cei mai afectaţi de traficul restricţionat sunt locuitorii din zonă. În acest context, CJ Sălaj a considerat oportună încheierea unui acord de asociere pentru refacerea sectorului de drum.

Valoarea totală a investiţiilor este de 44.000 de lei, din care circa 40.000 de lei reprezintă contribuţia de la bugetul judeţului, diferenţa urmând să fie suportată de către comuna Nuşfalău.

Leave a Comment