Mai mulți nuci din județ au fost tăiați ca să curgă apa

Mai mulți arbori aflați pe marginea drumului județean DJ 109 care leagă comunele Hida și Dragu au fost tăiați. Lucrările au fost executate de către S.C. Pază Obiective și Intervenție SRL, în baza autorizației nr. 456/28.09.2023 emise de Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Sălaj, pentru tăierea a 167 de nuci situați pe marginea drumului județean.

Mulți cetățeni au fost nemulțumiți, iar unii chiar revoltați cu privire la tăierea nucilor din zonă. Informația a fost oferită și de surse din cadrul Poliției Hida și Dragu. Conducerea Consiliului Județean a confirmat de asemenea tăierea arborilor, menționând totodată și motivele care au stat la baza acestei decizii radicale: „o parte dintre acești arbori au fost îndepărtați la solicitarea executantului lucrărilor de aducțiune a apei de la Tarnița, din considerente ce țin de implementarea proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj, realizat de Compania de Apă Someș. Mai exact, nucii se aflau la mai puțin de 1,5 metri de axul conductei, ceea ce ar fi afectat execuția aducțiunii de la Tarnița. Alți nuci erau uscați și puneau în pericol siguranța traficului”.

Desigur că mulți locuitori au fost curioși să afle ce s-a întâmplat de fapt cu lemnul, în posesia cui a ajuns și cine se va folosi în final de lemnul de nuc atât de căutat și de scump. Pentru acest subiect ne-am adresat conducerii Consiliului Județean Sălaj, care ne-a precizat că „lemnul rezultat va fi utilizat în beneficiul comunităților locale. Astfel, acesta va fi distribuit ca lemn de foc Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sălaj, pentru casele de tip familial de la Iaz, Fizeș și Stârciu, și pentru Centrul de Îngrijire Adulți Boghiș, precum și Primăriei Dragu, pentru unitățile de învățământ de pe raza comunei”. Am vrut să știm totodată dacă se intenționează, după finalizarea lucrărilor de aducțiune a apei de la Tarnița, să se planteze alți arbori în locul celor tăiați, iar răspunsul primit de la autorități a fost că în acest moment nu s-a discutat despre această inițiativă și nici nu se știe dacă se va vota o asemenea decizie în viitorul apropiat.

 

2 Thoughts to “Mai mulți nuci din județ au fost tăiați ca să curgă apa”

  1. […] Mai mulți arbori aflați pe marginea drumului județean DJ 109 care leagă comunele Hida și Dragu au fost tăiați. Lucrările au fost executate de către S.C. Pază Obiective și Intervenție SRL, în baza autorizației nr. 456/28.09.2023 emise de Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Sălaj, pentru tăierea a 167 de nuci situați pe marginea drumului județean. Mulți cetățeni au fost nemulțumiți, iar unii chiar revoltați cu privire la tăierea nucilor din zonă. Informația a fost oferită și de surse din cadrul Poliției Hida și Dragu. Conducerea Consiliului Județean a confirmat… Citeste mai mult […]

  2. Lidia

    Mulțumiți-i cântărețului ptr acest “ genocid”, iar la anul votați-l iarăși!

Leave a Comment