Infrastructură, poduri şi drumuri noi la Bălan

Primarul comunei Bălan, Isaia Maghiar, ne-a relatat cu optimism, proiectele şi planurile pentru acest an pentru comuna pe care o administrează, dar şi pentru satele  aparţinătoare. Proiectele nu sunt puţine şi dacă vor fi duse la îndeplinire, vor îmbunătăţi considerabil viaţa locuitorilor acestei zone.

Cel mai amplu proiect (proiectul 322) se referă, în ansamblu, la modernizarea zonei şi îmbunătăţirea infrastructurii locale. Acest proiect cuprinde lucrări de asfaltare 8 km drum, un pod de beton peste Valea Almaşului, la Chechiş, precum şi reabilitarea căminului cultural din Gălpîia. Valoarea acestor lucrări se ridică la 120 milioane lei. Aceste lucrări se vor finaliza în a doua jumătate a acestui an. În 2014 au început şi lucrările la proiectul 125B care cuprinde lucrări ce totalizează aproape 10 km drum forestier, un pod de la Chendrea la Mănăstirea, peste Valea Almaşului lucrări în valoare de 65 milioane lei ce se vor finaliza la sfârşitul verii acestui an.

Un alt pod de beton urmează să uşureze drumurile locuitorilor din Chendrea, 3 km de asflat în Chechiş, Gîlgău Almaşului şi Bălan toate proiectele urmează să fie demarate prin finanţare guvernamentală dar şi din fondurile comunei.

Tot în Chechiş şi Bălan şcolile vor fi reabilitate, iar un număr de nouă sate vor beneficia, în funcţie de necesităţi, de o reţea nouă de canalizare dar şi de reţele de alimentare cu apă.

Planurile, atât cele începute cât şi cele care au trecut prin toate etapele de punere în aplicare, sunt frumoase şi promit. Iar dacă vor fi duse la îndeplinire, aşa cum primarul Maghiar ne-a asigurat, comuna Bălan şi satele aparţinătoare s-ar putea situa printre “norocoasele” judeţului, alături de alte localități despre care am scris, sau urmează să vă informăm.

2 Thoughts to “Infrastructură, poduri şi drumuri noi la Bălan”

  1. RS

    Mai ușor cu milioanele, domnule ziarist. Este vorba de 12 milioane (RON) nu 120 milioane. La fel, poate 6,5 milioane (RON) nu 65 milioane. Succes! 🙂

Leave a Comment