În Meseșenii de Jos oamenii se plâng că nu au apă. Proiectul rețelei a fost început în 2009

O situație deosebită, cauzată de lipsa apei la rețea sau întreruperile care durează chiar și mai multe zile, se regăsește în comuna Meseșenii de Jos, cauza principală fiind tergiversarea, timp de nouă ani, a construirii rețelei de apă, proiect realizat în comună prin fonduri PNDL. Localnicii ne-au contactat la redacție și s-au plâns că apa se întrerupe foarte des sau sunt zile în care nu au deloc apă. Este vorba în special de localitățile Aghireș și Fetindia. Nu știm ce să mai facem, nu avem apă de câteva zile și tot așa se întâmplă de câteva luni. Este o lucrare care nu se mai termină de zece ani, nu știm cui să ne mai adresăm ne-a spus un gospodar din Aghireș.

Contactat telefonic, primarul comunei, Alexandru Bercean, ne-a spus că situația este cauzată de continuarea lucrărilor la proiectul de introducere a rețelei de apă în comună și satele aparținătoare. „Nu este o rețea veche pe care o reparăm, ci o rețea nouă. Lucrările la acest proiect au început în 2009, dar timp de câțiva ani, din anumite motive care au ținut și de proceduri, de firmele care au lucrat, lucrarea a fost întreruptă de mai multe ori. Imediat cum am venit la conducerea Primăriei am reușit să reluăm aceste lucrări. Oamenii trebuie să-și facă branșamentele, sunt foarte multe puncte în care localnicii nu s-au conectat la rețea. Estimăm că pentru Aghireș și Fetindia vom finaliza lucrarea la sfârșitul acestui an așa cum avem promisiunea firmei care execută lucrarea. Pentru celelalte localități, lucrările vor fi continuate în primăvara anului viitor”.

Primarul Bercean a mai spus că sunt aproape gata lucrările la cele două bazine, cel din Meseșenii de Jos și cel situat între Aghireș și Fetindia și că lucrările în aceste două localități sunt finalizate în proporție de peste 90 la sută. Rețeaua de apă va măsura, așa cum a fost proiectată acum nouă ani, aproximativ 40 de kilometri.

Deși este de înțeles faptul că atunci când se execută lucrări la rețea, mai ales când se construiește o rețea nouă de apă, furnizarea apei este întreruptă chiar și pentru mai multe zile în unele cazuri, având în vedere vechimea proiectului, precum și faptul că timp de mai mulți ani lucrarea a fost, practice, abandonată, nemulțumirea oamenilor din comună este justificată.

 

 

Alte articole

7 Thoughts to “În Meseșenii de Jos oamenii se plâng că nu au apă. Proiectul rețelei a fost început în 2009”

 1. curiozitate - unde este DNA ???

  in cat timp si-a facut familia Berceanu cele 2 pensiuni pe fonduri europene? cine au fost consultantii ? cine au fost constructorii? de unde a avut bani familia? cum a reusit actualul primar sa scape de „incompatibilitate” daca avea in proiect de finatare pe fonduri europene in derulare? cum a reusit ?!?!?! aici e treaba DNA-ului sa afle ceea ce stie toata lumea !!!

 2. Anonim

  Asteptati ca mai e putin si implineste 10 anisori

 3. Anonim

  sa vb cu domnii de la jandarmerie, ii rezolva ei cu apa..

 4. simo

  Care câteva zile ? Vă rog să corectați și să spuneți câteva LUNI. Apa lipsește cu desăvârșire de aproximativ 3 luni și jumătate – parțial iunie, total iulie și august și zilele scurse din septembrie.

 5. anonim

  Pentru Mesesenii de Sus +Mesesenii de Jos luativa găndul de apa in 2018. Doar in 20 20? sau cănd va fi gata tunelul pe sub Meses va curge apa.

 6. Anonim

  Din iunie 2019 nu am mai văzut picătură de apa de la rețea în Fetindia și suntem la mijlocul lui august!!!!!! De știam mai dădeam ceva bani și foram un put! Sa va fie rușine!

Leave a Comment