Hoții care au băgat spaima în localnicii din Letca au fost prinși

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ileanda, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat, zilele trecute, trei percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite că au comis mai multe furturi din gospodării. Patru persoane au fost reţinute în acestă cauză.

Perchezițiile au avut loc pe raza comunei Creaca, la locuinţele a patru persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 31 de ani, bănuite de comiterea a şase infracţiuni de furt calificat şi o tentativă la infracţiunea de furt calificat.

Din probatoriul administrat în cauză s-a stabilit că, în perioada 4 -12 noiembrie a.c., aceştia au pătruns în anexele gospodăreşti a şapte persoane din comuna Letca, de unde au sustras mai multe bunuri (acumulatori auto, aparat de sudură, roți de autoturism, flex, mașină de găurit, drujbe etc.). Toate faptele au fost comise în timpul nopţii.

Prejudiciul cauzat în aceste fapte penale se ridică la aproximativ 20.000 de lei, până în prezent fiind recuperat 80 la sută şi urmează a fi restituit părţilor vătămate. În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, luni, 19 noiembrie a.c., persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost reţinute şi încarcerate în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj, iar marți au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la infracţiunea de furt calificat. Judecătorul de drepturi și libertăți a decis arestarea celor patru bărbați, pentru 30 de zile. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora. 

 

 

 

Alte articole

Leave a Comment