Festival de folclor şi lansare de carte la Bănişor

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, sub egida Consiliului Județean Sălaj, cu sprijinul Primăriei comunei Bănișor, organizează în 15 august, de la ora 16, la școala din localitatea Bănișor, a XVIII-a ediție a Festivalului județean de folclor „Dor de cântec și de joc”, un festival inițiat și coordonat de înv. Ioan Sur.

La eveniment şi-au anunțat participarea rapsozi populari și mai multe ansambluri folclorice și formații de dansuri din județ: „Cizereana” (Cizer); „Bujorii Cehului” (Cehu Silvaniei); „Someșul Junior” (Jibou); „Socăcițele” (Meseșenii de Jos); „Bocșana” (Bocșa); Școala Populară de Arte și Meserii din cadrul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj; „Izvoarele Barcăului” (Sâg); „Cununa Meseșului” (Horoatu Crasnei), precum și formații de dansuri și soliști din comuna Bănișor. O noutate este prezența la festival a unei formații de dansuri din localitatea Răzeni, Republica Moldova, sub semnul Anului Centenar. La finalul festivalului va evolua în recital Ansamblul folcloric „Someșul” din Jibou.

În aceeaşi zi, la Biserica ortodoxă din Bănișor, după slujbă, va fi prezentată ediția 2018 a Anuarului Asociației „Fiii satului Bănișor”, publicație apărută cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj și coordonată de pr. Augustin Câmpean, președintele interimar al asociației menționate.

Alte articole

Leave a Comment