Fermierii sălăjeni pot cere subvenţia la motorină

Cei 360 de fermieri sălăjeni pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare sunt aşteptaţi până cel târziu în 30 aprilie, la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) să-şi depună cererile pentru a putea primi ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură în primul trimestru al anului în curs.
Potrivit unui comunicat de presă al APIA, ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21 de euro/1.000 de litri), pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.
Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţia centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în primul trimestru din 2014, precum şi de documentele prevăzute de Ordinul Ministerului Agriculturii nr. 1.229/2013, cu modificările şi completările ulterioare. Fermierii trebuie să comunice, în scris, reprezentanţilor APIA Sălaj, opţiunea referitoare la modalitatea de achiziţionare a cantităţii de motorină, respectiv integral sau în tranşe.

Leave a Comment