Fără șomeri la Hida

Hida se numără printre comunele unde numărul șomerilor este nesemnificativ. Cei mai mulți localnici muncesc în mediul privat, la firmele care își desfășoară activitatea la nivel local.

„Nu prea avem șomeri în comună. Cei mai mulți locuitori activi ai comunei lucrează la firmele pe care le avem aici, la nivel local. Avem firme cu sute de angajați, iar asta înseamnă mult pentru noi. Aceste companii îi determină pe tot mai mulți tineri să rămână în comună, să își facă un rost aici”, ne-a declarat primarul comunei Hida, Dumitru Petruș. Unele dintre companiile locale au peste o sută de angajați, cei mai mulți activând în producție. Potrivit primarului, existența acestor angajatori face ca și numărul persoanelor asistate social să fie redus. „Au rămas cu ajutor social doar acele persoane care nu pot munci sau acolo unde există alte deficiențe ce nu permit încadrarea lor în muncă. Ceilalți săteni s-au angajat”, a adăugat Dumitru Petruș.

Investiții în infrastructură

Dumitru Petruș a explicat că, în această perioadă, se lucrează la o serie de proiecte investiționale care vizează dezvoltarea rețelei de canalizare, iluminatul public, dar și atragerea de fonduri pentru asfaltarea drumurilor din satele comunei. „Noi suntem o comună mare și trebuie să ne dezvoltăm. Infrastructura este importantă pentru că avem și tineri aici, avem peste 400 de elevi la școală”, a încheiat primarul.

 

Leave a Comment