După ce hoții i-au „călcat” casa, le-a trimis polițiștilor sălăjeni o scrisoare

O femeie din județul Harghita a sesizat Poliția, prin apelul de urgenţă 112, în urmă cu aproape două săptămâni, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras mai multe bunuri dintr-o casă pe care o deţine în localitatea Tihău. Operativitatea de care au dat dovadă polițiștii a dus la identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptei. Prejudiciul a fost recuperat aproape în totalitate.

Persoane necunoscute au pătruns în perioada 20 ianuarie-6 februarie a.c., prin efracție, în casa şi garajul pe care le deține în localitatea Tihău, de unde au sustras mai multe bunuri (hidrofor, aparat de sudură, flexuri, mașini de găurit, mașini de șlefuit, circulare electrice, o motocositoare, etc.). Prejudiciul cauzat se ridică la aproximativ 10.000 de lei.

La o zi de la sesizarea faptei (7 februarie a.c.), verificările efectuate de Agent șef Făzăcaș Radu și Agent principal Parna Sorin Dan, ambii din cadrul Postului de Poliție Surduc au dus la identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptei. Este vorba despre patru tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 21 ani, din Mirşid, Năpradea şi Someş Odorhei. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de aproximativ 90 la sută și restituit părții vătămate. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru furt calificat și continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a acestora.

În ziua de 18 februarie a.c., soţul apelantei a transmis un mesaj către Poliția Sălaj, cu dorinţa de a ajunge la cunoştinţa opiniei publice: ”Nu de multe ori polițiștii sunt acuzați că nu-și fac datoria! Ei, eu nu pot să spun acest lucru și pe această cale țin să aduc mulțumirile mele echipei din cadrul inspectoratului-Postul de Poliție Comunală Surduc, respectiv Parna Sorin Dan și Fazacaș Radu, ce mi-au readus zâmbetul pe buze și fericirea pe chip. De fericire am uitat să mă prezint, sunt C. Sandu,  din Harghita, proprietarul bunurilor din casa situată în satul Tihău, comuna Surduc, județul Sălaj, ce au fost subtilizate într-un mod barbar, prin distrugerea proprietății de către patru indivizi ai căror loc e după gratii. Tot ce era acolo era rodul muncii familiei mele, iar să vezi că niște oameni certați cu legea îți iau totul fără pic de bun simț, e frustrant și te face să te întrebi dacă mai există dreptate pe pământ. Și există! Când mi-am pierdut orice speranță, la doar o zi după ce mi-au spart casa, polițiștii m-au chemat pentru a-mi returna aproape toate bunurile. Frumos! Le mulțumesc! Instituţia poate fi mândră de așa angajați destoinici dedicați datoriei, față de noi și cu simțul responsabilității funcției pe care o ocupă. Mulțumesc încă o dată! Cu respect, C. Sandu

Alte articole

Leave a Comment