Drumuri pietruite în Vârşolţ şi Recea

Autorităţile locale din comuna Vârşolţ intenţionează ca în primăvară să demareze lucrări de pietruire a mai multor drumuri care fac legătura între localităţi şi terenurile agricole deţinute de cetăţeni. În acest sens, Primăria Vârşolţ va folosi un milion de euro, sumă obţinută în baza unui proiect depus anul trecut spre finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. “Este vorba de o finanţare în valoare de un milion de euro, pe care am obţinut-o pe Măsura 125 – <>”, a declarat primarul Breda Lajos.
Potrivit acestuia, unităţile administrativ-teritoriale care au obţinut finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor câmpeneşti sunt puţine atât în Sălaj, cât şi la nivel de Nord-Vest. “Abia trei, patru primării din Sălaj au obţinut asemenea finanţări, iar în Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest sunt aproximativ 16. Am fost norocoşi”, a spus Breda Lajos. Potrivit sursei citate, în total vor fi executate lucrări pe 10 kilometri de drum câmpenesc din Vârşolţ şi Recea. “Întâi drumurile vor fi pietruite, iar apoi se va turna tratament bituminos. Pentru acest proiect au fost selectate atârt drumuri câmpenelti din zona barajului Vârşolţ şi a poligonului, cât şi drumuri care duc către pivniţele cu vin ale localniclor din Recea şi Vârşolţ”, a declarat edilul.
Lucrările vor fi încheiate în toamna anului în curs, firma desemnată prin licitaţie publică pentru a se ocupa de această investiţie fiind SC Laurenţiu H SRL din Negreşti Oaş.

Alte articole

Leave a Comment