Concerte, teatru şi ateliere creative, la Zilele comunei Hida

Primăria Hida, Consiliul Local Hida, în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă Sălaj și Ad Hoc Entertainment au început pregătirile pentru organizarea primei ediții a Zilei Comunei Hida din județul Sălaj, eveniment care va avea loc sâmbătă, 25 august. Organizatorii și-au propus să aducă aproape de locuitorii comunei artiști din domenii cât mai diverse și cu preocupări creative.

Evenimentul va fi împărțit în trei mari momente care vor cuprinde în program activități creative și concerte potrivite pentru toate categoriile de public. Ziua se va deschide cu inaugurarea parcului Hida și se va continua cu ateliere de: facepainting, traforaj, bijuterii de sârmă de cupru sau argint, jocuri logice pentru oameni mari, teatru senzorial, airsoft, păpuși, căciuli dacice, costume populare, cânepă beton (casa ecologică din cânepă), foto booth, expoziție de desene, obiecte tradiționale și cusut costume populare, haine create din materiale naturale, sculptură în miniatură în sticlă, olărit, tablouri, vaze și obiecte decorative, plăcinte tradiționale de Hida, turtă dulce, ciocolată de casă, siropuri, săpunuri, creme și alte minunății. Toate atelierele se vor desfășura simultan.

Spre seară, pe scena special amenajată pentru eveniment, publicul va avea parte de muzică pop-rock oferită de bine cunoscuta trupă Hara, un spectacol sonor pe ritmuri disco easy hardcore folclorizat pregătit de Proiectul Corbu, concerte de muzică populară oferite de Cristian Pomohaci, Vlăduța Lupău, orchestra populară a ansamblului Someșul din Jibou, coordonată de profesorul Ștefan Iorga, Ansamblul Folcloric Meseșul Junior, grupul vocal Anghelos Hida (Anghel și Doina Dușcaș), cântece autentice din folclorul sălăjean cu Voichița Groza, cântece autentice din folclorul sălăjean cu Otilia Pop, dar și de două piese de teatru „Dl Goe” (înv. coordonator Adriana Gog) și „O zi la sat” (prof. coordonator Geta Mitrea).
Seara se va încheia cu Toni (Dragoș Costinescu) care va asigura publicului dansul și voia bună.

Alte articole

Leave a Comment