Comuna Treznea va avea drumuri asfaltate abia la anul

Comuna Treznea va avea drumurile comunale asfaltate abia în vara anului viitor. Cel puţin aşa speră edilul comunei, Emanoil Stanciu. Potrivit lui Stanciu, urmează să fie asfaltate două drumuri comunale, respectiv cel care face legătura între Treznea şi Românaşi şi cel care leagă localităţile Bozna şi Păuşa. Investiţia se ridică la circa 1,5 milioane de euro, fonduri pe care administraţia locală le-a obţinut prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală-Măsura 322 D „Investiţii privind lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundaţii”.
Conform spuselor primarului comunei Treznea, Emanoil Stanciu, proiectul privind asfaltarea celor două drumuri comunale se află în faza de achiziţie, urmând, ca cel târziu într-o lună, să fie demarată licitaţia pentru desemnarea constructorului. „Sperăm să obţinem avizul de achiziţie, cel târziu într-o lună, pentru a putea demara licitaţia pentru desemnarea constructorului”, a precizat Emanoil Stanciu.
Potrivit edilului comunei Treznea, investiţia este necesară având în vedere că cele două drumuri au fost puternic afectate de inundaţiile din vara anului trecut, când pietrişul de pe partea carosabilă a fost spălat de viitură, lăsând porţiuni de zeci de metri descoperite. Lucrările de asfaltare vor fi demarate în această vară, termenul pentru finalizarea reabilitării, potrivit lui Stanciu, a fost stabilit pentru luna august a anului viitor. „Sperăm să ne încadrăm în termen”, a afirmat primarul comunei sălăjene.

Alte articole

One Thought to “Comuna Treznea va avea drumuri asfaltate abia la anul”

  1. anonim

    dar cu drumul de la romanasi la treznea nu se ocupa nimeni de el foarte multa lume circula si pe acolo

Leave a Comment