Centru de informare turistică de 180.000 de euro la Camăr

Aproape 50 la sută din lucrările de modernizare a drumurilor câmpeneşti din comuna Camăr au fost efectuate până în prezent. „Lucrările au fost demarate la începutul toamnei şi s-a reuşit până în prezent realizarea tuturor terasamentelor la cele patru tronsoane de drum care fac legătura între vatra satului şi exploataţiile agricole ale localnicilor, au fost lărgite cele două poduri peste Valea Camărului, iar pe două trosoane există deja primul strat de piatră”, a explicat edilul comunei Camăr, Levente Szabo. Intenţia autorităţilor din Camăr este de a pietrui drumurile câmpeneşti pentru a facilita accesul localnicilor la terenurile cultivate. În acest sens, Primăria a obţinut, în urmă cu aproape doi ani, o finanţare în valoare de un milion de euro, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, în baza unui proiect depus pe măsura 125 – “Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii”. 80 la sută din suma totală reprezintă contribuţia Uniunii Europene, iar 20 la sută provine din bugetul de stat. Potrivit primarului comunei Camăr, în proiectul menţionat, este prevăzută pietruirea a aproape 15 kilometri de drum. Scopul unei astfel de investiţii este de îmbunătăţire a infrastructurii locale pentru stimularea competitivităţii în sectorul agricol.

Tot în această perioadă, administraţia locală din Camăr a iniţiat încă un proiect. Este vorba de realizarea unui centru de informare turistică, tot din fonduri europene, pe măsura 313. „În prezent, suntem în etapa de achiziţie a lucrărilor, valoarea totală a contractului fiind de 180.000 de euro. În această zonă avem plantaţii de viţă de vie, care se întind pe circa 30 de hectare, avem, de asemenea, plantaţii de brazi, fond de vânătoare, iar în curând se va construi şi o pensiune turistică. Un astfel de centru va util pentru promovarea zonei”, a precizat Levente Szabo.

 

Alte articole

6 Thoughts to “Centru de informare turistică de 180.000 de euro la Camăr”

 1. Anonim

  INTERPELARE ADRESATA ORGANIZATIEI PSD SALAJ SI SENATORULUI GHEORGHE POP

  Autor: Cetateanul Consternat
  Circumscriptie electorala: Nr. 33 Salaj
  Colegiul electoral: Nr. 2, Zalau-Salaj
  Grup Politic : Niciunul

  Obiectul interpelarii – Pana Cand?

  Stimabililor politicieni,
  Pana cand ii veti permite cetatenei Daniela Elena Fizesan – Chisbora, membru PSD Salaj, sa se ocupe cu raspandirea unor zvonuri malitioase in legatura cu povestile vanatoresti ale senatorului PSD, Gheorghe Pop?

  Cu deosebita consideratie,
  Cetateanul Consternat

 2. Anonim

  Centru de informare turistică de 180.000 de euro de la Uniunea Europeană? E jaf! Să nu ajungeți voi să dați înapoi cea mai mare parte sau toată suma asta total nejustificată!

 3. nae ledra

  180000 , cred ca este o gresala a autorului acestui articol ! Numai daca nu vor pune indicatoare din aur , sa nu se rataceasca UDMR-istii prin viile satului , in situatia unor aghiasmari profunde !!!!!!

 4. Anonim

  Si cu cat la suta va creste numarul turistilor din Camar ?

 5. Andreas

  Intr-adevar, numai asta le lipsea camaranilor, la ce afluenta de turisti este in zona. Vai de capul nostru si a fraierilor de europeni care finanteaza asa ceva. Da’ ce sa mai miram, exista un asemenea „Centru de informare turistica” si in „faimoasa” zona turistica Horoatu Crasnei. Stabilimentul se afla pe partea dreapta a drumului, pe sensul de mers spre Cizer. Trec pe acolo destul de des si fara exceptii, este intotdeauna inchis. Sa fim seriosi, ce draq de turism este in Horoatu Crasnei astfel incat sa fie necesar asa ceva ? Nu vreau sa fiu malitios, insa am impresia ca destinatia edificiului este exclusiv loc de chiolhanuri pentru camarila locala. Ce zici dom’ primar Sur ? Poate si presa ar trebui sa se autosesizeze nitel si sa faca oaresce „sapaturi” in sensul asta

 6. Anonim

  turisti vor vea gipies pentru a nu se rataci intre atitea obiective turistice

Leave a Comment