Bani pentru agricultura ecologică

Fermierii care practică agricultura ecologică sau vor să facă acest lucru sunt asteptaţi la APIA Sălaj pentru a depune cereri pentru a beneficia de ajutor financiar specific. În judetul Sălaj au fost depuse anul trecut 581 de cereri pentru acest tip de ajutor specific. Termenul limită de depunere a cererilor de ajutor specific este 31 august.
Producătorii agricoli sălăjeni, persoane fizice sau juridice, din domeniul vegetal, animalier, pentru speciile păsări, bovine, ovine şi caprine, ori apicultori, pot accesa subvenţii speciale pentru trecerea la agricultura ecologică, sub formă de plăţi anuale suplimentare faţă de celelalte forme de sprijin. Acest ajutor financiar este destinat atât exploataţiilor înregistrate în sistemul de agricultură ecologică, cât şi celor aflate în perioada de trecere de la agricultura convenţională la cea ecologică. Condiţia de bază pentru ca fermierii să primescă aceste plăţi anuale, este să se afle sub contract cu un organism de inspecţie şi certificare, acreditat pe teritoriul UE şi aprobat de ministerul Agriculturii, angajându-se să rămână în acest sistem de agricultură ecologică pe o duratã de minim cinci ani. Ajutorul specific se acordă pe exploataţie, cuantumul fiind în funcţie de mărimea exploataţiei, de la 1.500 euro până la 3.800 euro anual.

Alte articole

5 Thoughts to “Bani pentru agricultura ecologică”

 1. pt adamsmith

  mai informati-va dna cat este subventia anuala nu scrieti numai sa fie scris!

 2. Stefania

  Stie cineva cat va fi subventia pentru cultura eco anul acesta? si cand intra in cont? Multumesc

 3. ...

  Imediat dupa Pastile cailor,valoarea este de 700 lei chiar cat este si taxa la Ecocert firma care certifica culturile eco…….

 4. mirela n

  asa este, bine ziceti daca ceri un raspuns primesti numai aberatii , isi bat joc de noi cu banii astia si ne-au prostit sa ne mai si inscriem sa ne pierdem timpul cu alergatul pe la institutii sa depunem actele .nici banii pentru deplasare in oras nu ni scoatem cu ce bani ne da astaia

 5. Stefania

  clara treaba…problema e ca am auzit ca trebuie sa respecti contractul 2-3 ani cat dureaza conversia plus inca 5 dupa ce e certificata cultura ca-i ecologica…

Leave a Comment