Bani de la bugetul judeţului pentru reabilitarea drumului Agrij-Bogdana

Peste 1,5 milioane de lei au fost alocaţi de la bugetul judeţean pentru reabilitarea a 11 kilometri din DJ 108A Agrij-Bogdana. Suma reprezintă partea de cofinanţare asigurată de către Consiliul Judeţean Sălaj pentru un proiect derulat prin Programul naţional de dezvoltare locală pe anul 2013, în valoare totală de 3,9 milioane de lei.
Modernizarea acestui tronson de drum a demarat în urmă cu un an, fiind cuprins într-un program multianual de reabilitare. Autorităţile judeţene au decis să profite de oportunitatea oferită de Programul naţional de dezvoltare locală pe anul în curs şi au epus o solicitare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru includerea spre finanţare a acestei investiţii. În vara acestui an, judeţului Sălaj i-au fost alocată de la bugetul de stat o subvenţie în valoare de aproape 2,4 milioane de lei, pentru completarea surselor proprii privind reabilitarea DJ 108A Agrij-Bogdana. Oficialii CJ Sălaj estimează că lucrările vor fi încheiate în cursul anului 2014.
Investiţia vizează aşternerea unui strat de 20 cm de piatră spartă, a unui strat de asfalt şi a unui de uzură, refacerea a 25 de podeţe, a acostamentelor, precum şi a şanţurilor din extravilan.

Alte articole

Leave a Comment