Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită la Zalău

Primăria municipiului Zalău, prin Casa Municipală de Cultură, în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, prin Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău și Palatul Copiilor Zalău și Clubul Sportiv Alegria, a organizat o serie de activități dedicate Zilei Internaționale a Copilului. Acestea au avut loc în parcul central municipal. Cei prezenți, copii și deopotrivă adulți, părinți sau bunici au avut ocazia de a vedea formațiile de dans modern și majorette: Licuricii, Steluțele, Shiny stars – majorette, True colors – majorette, Pinky star – majorette, Alegria junioare – hip-hop și dans modern, Alegria precadete, dar și grupa de dans de preșcolari de la Palatul Copiilor.

Din programul dedicat Zilei Internaționale a Copilului nu au lipisit nici soliști de muzică ușoară: Amalia Târle, Liana Câmpean, Alexia Magdaș, Lorena Ciupe, Kamila Kantor, dar și o scenetă “Tinerețe fără să învețe și viată fără de carte” interpretată de elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială “Gheorghe Lazăr”. De asemenea, cei prezenți au avut parte și de dansuri populare susținute de Ansamblul Folcloric “Mugur mugurel” al Școlii Populare de Artă și Meserii Zalău și soliști vocali muzică populară: Andreea Mureșan, Matei Onica, Mario Marian, Luisa Iancău, Diana Hărăstășan, Denisa Criste, Alexandra Bărburaș, Denisa Prunean; Ansamblul Folcloric “Columna” al Casei Municipale de Cultură Zalău și soliști vocali de muzică populară: Sonia Dragoș, Antonia Costina, Florina Culcear, Darius Barbur, Roxana Ienciu, Maria Sîrca, Patricia Martin, Denisa Brumar și Iulia Sârbu.

Pe scena anfiteatrului din parcul central, în cadrul programului dedicate Zilei de 1 iunie, au urcat și soliști vocali muzică ușoară: Jesszika Meszaros, Marc Mitrașca, Terheșiu Nicoleta, Szeredai Robert, Alice Ghile, Cristiana Morar, Carla Sabău și Jula Rebeca. Nelipsite au fost atelierele de: Chimie experimentală, Atelier de novo-auto-aeromodele, Atelier de modelare lut, Atelier de artizanat, Atelier de dans, Atelier de pictură pe față, Desene pe asfalt, Atelier de creație obiecte din hârtie, dar și o expoziție de pictură cu lucrări realizate la Cercul de pictură “Zalău Art”.

Leave a Comment