Zalăul, pe harta turismului sexual

Nu, nu este o glumă, municipiul Zalău figurează pe lista orașelor din România unde tinere racolate din diferite zone ale țării erau aduse și cazate pentru a întreține raporturi sexuale contra cost. Lista este prezentată într-un comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

În comunicatul DIICOT se arată că „procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Suceava au efectuat un număr de  nouă percheziții domiciliare, pe raza județului Constanța, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. În fapt, s-a reținut că cei 9 suspecți, toți din municipiul Mangalia, județul Constanța, au constituit în cursul anului 2017 un grup infracțional organizat și, în perioada august 2017 – martie 2018, au acționat în mod coordonat în scopul comiterii infracțiunilor de proxenetism, trafic de persoane și trafic de minori, membrii grupului obținând foloase patrimoniale importante în urma determinării și/sau înlesnirii practicării prostituției, precum și în urma exploatării sexuale a mai multor tinere, unele dintre acestea fiind minore. Concret, membrii grupului racolau persoane tinere de sex feminin din zona rurală a județului Constanța, care, în principal, proveneau din familii dezorganizate cu o situație materială precară și care erau transportate pe raza altor localități din țară (Suceava, Botoșani, Brăila, Buzău, Bistrița, Cluj-Napoca, Sibiu, Zalău, Arad, Baia Mare, Oradea, Târgu-Jiu, etc.) unde erau cazate în apartamente închiriate în regim hotelier sau chiar în unități hoteliere, unde întrețineau raporturi și acte sexuale contra cost cu diverși clienți, banii astfel obținuți revenind membrilor grupului.” Comunicatul DIICOT a fost dat publicității în vara anului 2020.

Anunțuri postate pe internet

În același comunicat se mai arată că „în realizarea activității infracționale membrii grupului, sau chiar tinerele care practicau prostituția, instruite de aceștia, au postat anunțuri în mediul online. În ceea ce privește această activitate, membrii grupului le instruiau pe tinere cu privire la modul gestionării anunțurilor postate, astfel încât acestea să fie primele în lista de căutări afișată de site, urmărindu-se racolarea unui număr mai mare de „clienți”  și, în final, obținerea unor sume mai mari. De asemenea, tinerele erau instruite cu privire la tarifele practicate, precum și cu privire la modul de abordare a clienților, membrii grupului stabilind aceleași tarife când acționau pe raza aceleiași localități. Membrii grupării infracțional organizate, în baza unei înțelegerii anterioare, și-au stabilit localitățile din țară în care să acționeze eficient, având ca scop final maximizarea câștigurilor. Astfel, membrii grupului urmăreau ca în aceeași perioadă, pe raza aceleiași localități, să practice prostituția sau să exploateze sexual cel mult de 3-5 tinere, sens în care la diferite intervale de timp localitatea, respectiv locația, erau schimbate, membrii folosind metoda cunoscută cu denumirea de „touring” (turism sexual), ce presupune schimbarea la o anumită perioadă de timp a spațiilor de cazare, precum și a orașelor în care persoanele de sex feminin au practicat prostituția.”

Persoane condamnate

Nouă persoane urmau să fie audiate atunci la Suceava. Anii au trecut, iar adevărul.ro a scris zilele trecute că nouă persoane au fost condamnate în primă fază de Tribunalul Suceava. Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Fotografie cu caracter informativ

3 Thoughts to “Zalăul, pe harta turismului sexual”

  1. Darius

    F bine ! Atâta timp cât mai avem bani și erecție mergem înainte! 👍

  2. ALIN GHIURCO

    IN LOC SA VENITI LA MINE LA FIRMA SUNTETI PESTI !

  3. Marie

    Kuplerai………

Leave a Comment