Zalăul, în coada topului privind veniturile primăriilor din țară  

Municipiul Zalău se situează pe un loc aproape de coada clasamentului în lista municipiilor din țară în ceea ce privește totalul veniturilor din taxe și impozite încasate în anul 2019. O analiză efectuată de portalul analizeeconomice.ro relevă faptul că municipiul Zalău se situează pe locul 33 din 41 în ceea ce privește totalul veniturilor aferente anului trecut. Pe primul loc se situează București, cu 9.56 miliarde de lei, pe locul al doilea Cluj Napoca, cu 924 milioane de lei iar pe locul al treilea se situează municipiul Timișoara, cu peste 809 milioane de lei. Municipiul Zalău a avut, în anul 2019, venituri totale de 157 milioane de lei. În urma Zalăului se află municipiile Sfântu Gheorghe, Călărași, Reșița, Giurgiu, Vaslui, Miercurea Ciuc, Alexandria și Slobozia – reședința județului Ialomița fiind pe ultimul loc pe țară, cu 92 milioane de lei. Anul trecut, veniturile totale ale primăriilor de orașe, comune și ale consiliilor județene au însumat la nivel național aproape 63,91 miliarde de lei, cu 6,7 miliarde mai mult față de anul 2018. Datele Direcției pentru Politici Fiscale și Bugetare Locale din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice arată că din totalul de 63,91 miliarde de lei, 47 la sută reprezintă veniturile primăriilor de municipii și orașe, 34 la sută veniturile primăriilor din comune și 19 la sută veniturile consiliilor județene.

4 Thoughts to “Zalăul, în coada topului privind veniturile primăriilor din țară  ”

 1. Anonim

  IONEL IONEL NU MAI BEA BAIATULE!

 2. Anonim

  Bine ca stam cum trebe la numarul de angajati.

 3. Anonim

  cum puteti spune asta cand aruncam 100 mii euro pe apa voleiului in geanta cui? si dam 100mii lei noi la asistati sociali?

 4. Anonim

  Ne bucura articolul si ne umple de emotie si ne informeaza si ne da sens vietii si gasim ca astfel de informari pertinent scrise ar trebui sa ne indrume zilnic comportamentul de lectura. Va multumim ca ne informati si ca ne oferiti. Orice.

Leave a Comment