Vești bune! Se poate circula pe ruta Crasna-Meseșenii de Jos-Zalău

După luni de așteptări, conducătorii auto nu trebuie să mai ocolească tronsonul Crasna – Meseșenii de Jos – Aghireș, pe acest drum fiind turnat asfalt. Luni de zile, mulți șoferi au ocolit acest tronson pe care se circula cu dificultate din cauza pietrișului. Cei mai mulți alegeau varianta Zalău – Hereclean – Vârșolț pentru a merge în Crasna sau în alte localități din zonă.

Potrivit Consiliului Județean Sălaj, investiția vizează reabilitarea DJ 191C: Nușfalău – Crasna – Zalău – Creaca (36,8 km). La solicitarea cotidianului nostru, Consiliul Județean Sălaj ne-a informat că „până în prezent, echipele constructorului au efectuat următoarele categorii mari de lucrări:  a fost așternut stratul de mixtură asfaltică de legătură (binder) pe o lungime de aproximativ 24 km;  în ultimele două săptămâni, pe o porțiune de 4 km (până la intrarea în localitatea Huseni), peste stratul de legătură a fost așternut stratul de asfalt de uzură; au fost executate 64 podețe tubulare și 57 podețe prefabricate; 4. au fost executați 590 metri liniari de ziduri de sprijin; conducta de apă din localitățile Ratin și Huseni a fost relocată pe o lungime de 4 km; Având în vedere că în ultimii ani, perioada de toamnă a fost caracterizată de temperaturi relativ ridicate pentru acest anotimp care permit continuarea lucrărilor în șantierele deschise, estimăm că până la sfârșitul anului vor fi finalizate lucrările de ziduri de sprijin, șanțuri și rigole până la km 28+038, în apropierea ieșirii din localitatea Aghireș, precum și lucrările la două poduri (de la km 26+779, respectiv km 20+466) din localitatea Aghireș și la un podețul (de la km 28+038).” În aceeași informare se mai arată că investiția este derulată prin POR 2014-2020, contractul de finanțare având o valoare totală de peste 120 milioane de lei.

3 Thoughts to “Vești bune! Se poate circula pe ruta Crasna-Meseșenii de Jos-Zalău”

  1. Optimist

    Din păcate podul din Aghireș o sa fie gata peste o lună ….și până atunci …. 🌒 🌙

  2. Anonim

    Dar comuna Mesesenii mai are o problemă, nu are mijloc de transpor, copii merg la școală cum pot muncitorii la fel dar oare cine este curios de noi? Eu cred ca nimeni. Rușine

  3. Pesimist

    Este un material pentru cei care nu circulă pe acest drum. Intre Crasna și Huseni este o adevărată aventură să circuli. După mai mult de doi ani acest sector este o bătaie de joc. După ce a fost turnat primul stat de asfalt la câteva luni a cedat. Acum au săpat pentru a introduce apa potabilă. Au aruncat pământ în groapă fără să fie tasat.

Leave a Comment