Un puşti din Zalău, pe podium la Festivalul Internaţional de Şah Satu Mare

Tudor Jacodi, un băiat în vârstă de doar nouă ani din Zalău a reuşit să obţină premiul II la Festivalul Internaţional de Şah Satu Mare, ediţia a VIII-a. Competiţia s-a desfăşurat la finalul săptămânii trecute în judeţul vecin şi a adunat participanţi de toate vârstele din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate. Graţie pasiunii pentru şah, alimentată de familie, dar şi perseverenţei, Tudor elev în clasa a II-a la Şcoala Mihai Eminescu din municipiu a obţinut premiul II la categoria de zece ani nelegitimaţi la Festivalul de la Satu Mare.

Puştiul a mai participat la numeroase competiţii de şah, cele mai multe virtuale şi la cei nouă ani ai săi a demonstrat că ştie, dar şi că îi place să dea „şah-mat” partenerilor de joc. Tot la finalul săptămânii trecute, înainte de participarea şi obţinerea premiului II la Festivalul Internaţional de Şah de la Satu Mare, Tudor a poposit la Cluj la o altă competiţie de şah „Lions”, unde a obţinut locul I.

Pasiunea pentru şah a simpaticului puşti a fost activată în urmă cu aproximativ un an şi jumătate, înainte de pandemie, de către o rudă, o verişoară, care a ajuns în vizită la familia băiatului şi l-a provocat pe acesta la o partidă de şah. Atunci Tudor a descoperit pasiunea pentru şah, care a fost întreţinută deopotrivă de părinţi şi bunici cu care „se duela” pe tabla de joc. Tudor nu este legitimat la niciun club sportiv, iar părinţii intenţionează să facă acest lucru în viitorul apropiat.

Leave a Comment