Spitalul Judeţean Zalău pierde banii pentru extinderea Ambulatoriului

Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a rămas fără 13,3 milioane de lei, sumă ce i-a fost alocată la începutul anului de la bugetul de stat pentru derularea unor investiţii majore care ar fi permis extinderea Ambulatoriului, a Blocului Operator şi a spaţiilor destinate spitalizării de zi. Măsura vine după ce conducerea unităţii medicale nu a reuşit să utilizeze decât o mică parte din banii primiţi, respectiv cea aferentă studiului de fezabilitate.

În acest sens, în şedinţa de marţi, 11 decembrie, aleşii judeţeni au votat un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al judeţului şi al instituţiilor şi serviciilor publice subordonate Consiliului Judeţean Sălaj pe anul 2018.
Situaţia a trezit nemulţumirea consilierilor liberali, aceştia atrăgând atenţia asupra faptului că se pierd sume importante destinate investiţiilor din judeţ. „După ce în ședința de la finele lui octombrie, conducerea PSD Sălaj a Consiliului Județean a demonstrat, prin proiectul de execuție bugetară, că nu a fost capabilă să cheltuie nici măcar 12 la sută din bugetul destinat dezvoltării, astăzi (marţi-n. red.), în ședința extraordinară, executivul PSD a recidivat în a-și demonstra neputința când vine vorba de implementarea unor proiecte necesare sălăjenilor. Banii, atât de necesari (…) vor ajunge înapoi în visteria unui Guvern (tot PSD) care a arătat, la rându-i, că nu este capabil să realizeze investiții relevante și, mai mult, că a ajuns la fundul sacului din cauza risipei bugetare. Așadar, suntem cel puțin sceptici că anul viitor sălăjenii vor putea beneficia de proiectul destinat Spitalului”, a declarat liberalul Paul Maghiu.

Un alt aspect reclamat de către aleşii opoziţiei a vizat redistribuirea a 3,6 milioane de lei de la Programul „Laptele şi cornul” către alte domenii, printre care plata personalului neclerical din unităţile de cult. Preşedintele administraţiei judeţene, Tiberiu Marc, a ţinut să sublinieze că este vorba despre „economii” făcute în urma procedurilor de achiziţie publică.
De altfel, şapte dintre consilierii PNL au votat împotriva proiectului, iar unul s-a abţinut. Cu toate acestea, proiectul a trecut cu sprijinul reprezentanţilor celorlalte formaţiuni politice din CJ Sălaj.

One Thought to “Spitalul Judeţean Zalău pierde banii pentru extinderea Ambulatoriului”

  1. Conducere de doi bani!

    Sa ai bani la indemana si sa nu fii in stare sa ii folosesti. Mare pacat! Banii vor merge probabil la biserici, ca un sac fara fund, ca acolo nu iti cere nimeni sa ai proiecte sau sa ii justifici. Trebuie doar sa ceri.

Leave a Comment