Spitalul Județean – dotat cu aparatură medicală de ultimă generație

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Zalău a fost dotat cu echipamente medicale noi, performante, de ultimă generație, necesare tratamentului pacienților internați în cea mai mare unitate spitalicească din județ.

Investiția de peste 7 milioane lei a fost posibilă grație unei finanțări a Ministerului Sănătății, împreună cu Consiliul Județean (CJ) Sălaj. “Încă de la preluarea mandatului am declarat că una dintre prioritățile mele este sănătatea cetățenilor. Această investiție în aparate medicale performante, de ultimă generație, confirmă faptul că eforturile noastre sunt îndreptate către îngrijirea specializată și adecvată a pacienților internați la Spitalul din Zalău”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj. Astfel, la cea mai mare unitate spitalicească din județ a fost recepționat un Computer Tomograf “GE Healthcare” pentru laboratorul de Radiologie și imagistică medicală, fiind cel mai performant computer tomograf din județ cu 64 de slice-uri (imagini)/minut și cu reconstrucție de 128 de slice-uri, de patru ori mai puternic față de CT-urile anterioare de 16 slice-uri. Timpul de expunere și iradiere a pacienților este de patru ori mai mic față de CT-urile de 16 slice-uri. Prin intermediul noului aparat aflat în dotarea Spitalului Județean pot fi efectuate investigații mult mai complexe.

De asemenea, un alt aparat medical ajuns la cea mai mare unitate spitalicească din județ este un EKG portabil cu 12 derivații pentru compartimentul Reumatologie. Aparatul poate fi utilizat la patul pacientului. Tot printre noile echipamente se numără și 275 de seturi complete de “pat medical” pentru secțiile: Cardiologie, Chirurgie generală, Chirurgie plastică, Chirurgie și ortopedie pediatrică, Dermatologie, Medicină internă, Neurologie, Obstetrică-Ginecologie, Oftalmologie, Oncologie, ORL, Pediatrie, Pneumoftiziologie, Recuperare, Reumatologie, Urologie, Nefrologie (în total 17 secții și compartimente). Setul complet pat medical cuprinde: pat pentru pacienți – acționat electric cu două servomotoare, saltea antiescară și noptieră.

Potrivit reprezentanților CJ Sălaj, la SJU Zalău a mai ajuns: un RX mobil, la secția Neonatologie, pentru efectuarea radiografiilor la pat la nou-născuți; patru defibrilatoare pentru secțiile Ambulator, Boli Infecțioase, Neurologie și Cardiologie, un aparat RX Mobil C-Arm (pentru Bloc operator Ortopedie) care se utilizează în sala de operație pentru intervențiile chirurgicale de ortopedie, dar și un aspirator ultrasonic “Sonopet” pentru Bloc operator Neurochirurgie. Acesta din urmă este utilizat în tumori cerebrale și pentru disecția țesutului prin ultrasunete, urmată de lavaj și aspirarea conținutului. În perioada următoare, pentru SJU Zalău, urmează să mai fie achiziționate și alte echipamente.

Alte articole

6 Thoughts to “Spitalul Județean – dotat cu aparatură medicală de ultimă generație”

 1. Anonim

  Numa sa le stie folosi…. Nu de alta da suntem pățiți. Dl dr nu interpretează corect ceea ce se vede….

  1. Anonim

   Da corect doar functie ii trebuie si bani cat de multi

  2. Anca Mihai

   Același sentiment îl avem și noi…. Să știe să le interpreteze. După medicii din Salaj tatăl meu nu mai avea picior de 2 ani….. Și azi este complet funcțional.

 2. Anonim

  Bine punctat….chiar nu l poate schimba nimeni pe acest dr de la radiologie…numai in batjocura interpreteaza sa i fie rusine

 3. Anonim

  Un om de nota 0 acest dr de la radiologie

 4. Anonim

  Guristul Iancu se lsuda cu achizitiile pornite de Marc Tiberiu!

Leave a Comment