Secţia UPU-SMURD a Spitalului Județean, modernizată cu peste 11,4 milioane de lei

Graţie Programului Operațional Regional 2014-2020, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău se vor investi peste 11.433.000 de lei pentru proiectul ”Extindere, modernizare şi dotare UPU- SMURD”.

În cursul acestei luni, mai exact în 15 martie,  a fost semnat contractul de finanțare  în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – ”Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale”, Prioritatea de investiţii 8.1 ”Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități”, Operațiunea B – Unități de primiri urgențe  pentru proiectul  ”Extindere, modernizare și dotare UPU-SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău”. Valoarea totală a contractului este 11.433.417,45 de lei, din care valoarea asistenței financiare nerambursabile este 6.625.779,79 de lei. Sursele de finanţare pentru asistența financiară nerambursabilă sunt: Fondul European de Dezvoltare Regională  – 70 la sută și Bugetul de stat  – 28 la sută. Contribuţia proprie a beneficiarului este de doi la sută din valoarea proiectului – 135.219,99 de lei. Perioada de implementare a proiectului este de 52 luni, respectiv din 18 ianuarie 2018 până în  29 aprilie 2022. Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență prin extinderea, modernizarea și dotarea UPU-SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău.  De asemenea, prin acest proiect se va moderniza secția UPU din cadrul SJU Zalău în vederea asigurării serviciilor de urgență pentru cei 215.910 de  locuitori ai județului Sălaj, exdinderea secţiei UPU- SMURD, dar şi dotarea secției extinse și modernizate UPU – SMURD cu echipamente și aparatură medicală, în vederea soluționării celor peste 40.000 de cazuri care se adresează anual unității spitalicești.

Spaţii suplimentare şi dotări cu aparatură medicală  corespunzătoare

Investiţia este necesară având în vedere  numărul mare de pacienți care apelează în fiecare an la serviciile UPU-SMURD şi se impune atât reconsiderarea totală a destinaţiilor spaţiilor existente cât şi realizarea unor spaţii suplimentare în vederea asigurării desfăşurării actului medical în condiţii optime şi în conformitate cu legislaţia în vigoare. Astfel, prin realizarea acestui proiect la secția UPU-SMURD vor fi create noi spaţii care vor fi dotate cu aparatură medicală corespunzătoare și vor avea următoarele funcțiuni: spațiu ghipsare, cabinet medicină dentară, spaţii pentru computer tomograf, circuite funcţionale separate pentru adulţi şi copii, cameră de observare şi izolator pentru sectorul pediatric, zonă de aşteptare pentru pacienţii care au trecut de faza de triere, traseu liber din zona de acces ambulanţe direct în zona de resuscitare şi tratament imediat, spaţii administrative și spaţii pentru spălare, dezinfectare, reparare şi depozitare tărgi şi/sau scaune rulante pentru pacienţi. ”Luând în considerare trendul ascendent al solicitărilor în secția UPU-SMURD, tipologia vastă a cazurilor medicale asistate, timpii actuali de așteptare, frecvența cazurilor medicale grave și uzura aparaturilor și materialelor existente, considerăm că prin modernizarea, extinderea și dotarea secției UPU – SMURD a SJU Zalău se vor oferi servicii de calitate, la standarde europene pacienților și se va crea posibilitatea ca personalul angajat să-și desfășoare activitatea într-un cadru care să fie în conformitate cu normele în domeniu”, precizează reprezentanţii Consiliului Judeţean Sălaj.  De precizat este faptul că, semnatarii contractului sunt: Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice Vasile – Daniel Suciu, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest – organism Intermediar, reprezentată de directorul general Marcel Ioan Boloș și UAT Sălaj, în calitate de beneficiar.

Alte articole

4 Thoughts to “Secţia UPU-SMURD a Spitalului Județean, modernizată cu peste 11,4 milioane de lei”

 1. s

  Daca s ar investi si in comportamentul personaluilui,ar fi foarte bine si foarte necesar

 2. Anonim

  In acest Spital Judetean de Urganta isi desfasoara activitatea un personal infect,(medici, asistoante, infirmiere,etc ) ,care si acuma dupa salariile majorate, vorbesc urat si iti dau o informatiie numai daca intinzi plicul. Despre servicii ce sa mai vorbim. Un personal fff salab pregatit . S-au marit salariile ,s-a dublat si spaga. vai de asa spital .Prioritar ar fi sa lucrati la personal si pe urma restul. Ar fi mai ieftin si mai urgent.

 3. Ionică

  Când faceți accesul în spital. Mai cine nu vrea nu intra cu mașina în curtea spitalului. Nicăieri în țară nu se întâmplă acest lucru.

 4. Ioan

  Amenajarea parcarii corespunzatoare in zona Spitalului Judetean si a Spitalului Ciobanca este prioritatea prioritatilor prioritare . Cand/cum se rezolva ??!

Leave a Comment