Sălajul, sub sabia coronavirusului: crește numărul infectărilor

Situația în pandemia de coronavirus rămâne gravă la nivelul județului Sălaj, de asemenea pe întreg teritoriul țării. Un număr mare de infectări cu Covid-19 în Sălaj a fost raportat în zilele acestui sfârșit de săptămână, situație care face ca presiunea pe sistemul medical să fie tot mai mare, iar rata de răspândire și îmbolnăvire să crească. Astfel, vineri, sâmbătă și duminică, numărul de cazuri raportate a fost, în total, de 153, fiind înregistrate și două decese (vineri). Ultima raportare, cea de astăzi de la ora 13, indică 53 noi cazuri în Sălaj. Alte patru persoane au fost reconfirmate cu covid, prin retestare. Numărul total al cazurilor înregistrate în Sălaj de la începutul pandemiei a ajuns, duminică, la 1.110. Numărul testelor efectuate nu a fost raportat.  Situația din realitate ar putea fi, însă mult mai gravă, ținând cont de faptul că cifrele raportate oglindesc doar un anumit număr de teste făcute în aceste zile. Până astăzi, 11 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 155.283 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), după ce sâmbătă se atinsese un nou record, de 3.517 cazuri noi. 117.942 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.880 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Alte articole

8 Thoughts to “Sălajul, sub sabia coronavirusului: crește numărul infectărilor”

 1. Anonim

  Ferească D-zeu, situația este extrem, extrem de gravă! Închideți toți ce ține de unități de învățământ și spitații aglomerate, voi nu vedeți că de acolo provin cazurile? Bulgărici, ce mama dracului faci? Am depășit 3%. Bagi elevii înainte? Faci experimente? Inconștientule! Spitalul e full ATI!

  1. Anonim

   Ai perfecta dreptate dar tu crezi ca ne mai baga cineva in seama ?

 2. Anonim

  Sălajul e pe un glorios loc 8 după coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile – 1,79 la 1000 de locuitori. Pun pariu că în Zalău s-a depășit lejer 4 la 1000 de locuitori.

  1. Anonymus

   Au fost multiple comentarii avertisment despre inconștiența mișcării browniene și de multe ori inutilă în și între instituțiile publice intr-o cavalcada a dosariadelor la case de pensii ,depuneri de acte si voturi adresabilitatea de multe ori inutila la spitale pentru retete bilete si analize permise……etc ce urmau să modifice spitalele în focare epidemie în loc să se exploateze sistemul on line și telemedicina ori dupa 15 mai după ce cu aroganță toată pleiadă de comandanți ai acțiunii anunță invingerea pandemiei cu o aroganță sinucigașă sub pretextul relaxării și recuperarea vieții anterioare pandemiei am declanșat o amplificare asimtotica a proliferarii infectiilor virale.Acum ar trebui autocritic să recunoaștem greselile și să le remedia hotărât pentru că a greși este omenește,dar a persevera în greseli are accente diabolice..

 3. Silviu

  Anonimule, pana azi ai spus ca nu-i constitutional sa tinem bolnavii in spital, ca sa se anuleze amenzile, dupa aceea ai spus ca din cauza guvernarii creste numarul de infectari, azi zici sa stam in casa!Ai innebunit lumea tu, cu tanti, avocatul poporului, cu ciolacii, cu buzatii, cu pontistii etc.

  1. Anonim

   Domnule Silviu ,enumerarea dvs de fapte și personaje sunt pure fantezii,ele nu au apărut niciodată în nici un comentariu făcut de diversii participanți,mai mult sau mai putini anonimi……Pandemia virala ignora bordelul politic pe care se pare ca il frecventezi pana si in subconstient din moment ce orice citesti ,daca o faci ,dar se pare că nu o faci îți apar pe retina,sau mai grav pe bruma neuronala aceleași lozinci vehiculate în sordida viața, pretins politică .Epidemia este despre viata noastra de zi cu zi ce o rostogolim cum putem si nu include propagandisti isterici de pe nici o baricada politică,chiar dacă anumiți indivizi sunt contaminati iremediabil având ca o comorbiditate cronicizata polemica propagandistică…

  2. Anonim

   Lumea e inebunita pentru ca odata trebuiau internati toti asimtomaticii si contactii ….fortat !Acum chiar daca esti bolnav cu o evolutie necunoscuta a bolii .nu te mai supravegheaza nimeni ,varianta cu medicul de familie este una cinica pentru ca nu numai ca sunt localitati fara medici ,dar si unde sunt cum sa faca asa zisele consultatii online .pentru ca in afara de telefon nu au alte instrumente ,platforme de comunicare si vizualizare ,monitorizare a pacientilor ……care de fapt teoretic functioneaza din 2015 si in mediul rural…..Istoria pandemiei descrie cazuri cand starea pacientului se agrava in minute el decedand intre salonul und era internat si sectia de ATI..nu de sunat la urgente ,vine izoleta etc….E vorba de viata si moarte ,mai exact de scapa cine poate ,cu atat este mai tampita invocarea de partide ,personaje mai mult sau mai putin malefice ,este viata noastra si ar trebui sa ne intrebam ce vrem sa facem cu ea ,pana mai putem decide cat de cat rational….

 4. glasul poporului

  pupatorii de moaste si chefurile prin localuri obscure , pacanele si alte mizerii, pai ce sa aduca doar corona si nu berea virusul

Leave a Comment