”Pro Teatru” redeschide Curtea Artiștilor . Artiști consacrați vin să facă spectacol la Zalău

Asociația ”Pro Teatru” din Zalău, înființată de tânărul actor Prodan Darius, își deschide din nou porțile pentru public. În ”Curtea Artișilor”, pe scena special amenajată de actor pentru publicul zălăuan, în curtea bunicilor săi, vor ajunge în această vară la Zalău artiști consacrați: Maia Morgenstern, Răzvan Vasilescu, Florin Piersic Jr, Ada Milea și Alex Ștefănescu. Spectacolele vor avea loc începând din 1 iulie, în ”Curtea Artiștilor” pe strada Salamon Joszef nr. 11 din municipiul Zalău. Asociația ”Pro Teatru” a fost înființată de tânărul actor Darius Prodan, în vârstă de 22 de ani, în anul 2018 la Zalău, cu scopul de a organiza evenimente culturale în municipiu. Astfel, la adresa menționată, în curtea bunicilor, a deschis ”Curtea Artiștilor” – un spațiu de vară destinat artiștilor care vor să performeze în orașul la poalele Meseșului. Tot aici a organizat și a suținut o serie de spectacole, în vara anului 2018 și 2019, cu intrare gratuită, cu diferiți artiști. Talentatul actor, absolvent de actorie la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, dorește să continue tradiția și să reînvie acest oraș prin cultură și proiectul ”Teatru de vară” continuă și în acest an.

Prima sala de teatru în regim studio

Darius Prodan a început și amenajarea unei săli de teatru într-un punct termic din municipiu. Și asta pentru a putea organiza spectacole nu doar în aer liber. ”Avem primele simulări ale proiectului nostru <<Punctul Termic – Laborator pentru Cercetare și Educație prin Teatru>> în parteneriat cu Primăria municipiului Zalău. Prima sală de teatru în regim studio va avea 150 de locuri, o scenă de aproximativ 8/9 m, un foaier, toalete și garderobă pentru public, două vestiare pentru actori, o cabină tehnică, un birou, spațiu de depozitare și trei căi de acces. Pandemia a avut un impact negativ pentru toți, sectorul cultural nefiind ocolit. Din acest motiv planurile noastre pentru anul 2020 au fost grav afectate. Am început câteva dialoguri cu unele firme și câțiva oameni de afaceri pentru a obține resursele necesare finalizării acestui proiect. Putem fi susținuți, în primul rând la evenimentele organizate de către noi – Curtea Artiștilor se va deschide în 1 iulie, unde se vor juca trei spectacole în fiecare săptămână până în luna septembrie; redirecționând 3,5 la sută din impozit, completând formularul 230. Acesta se poate depune la ANAF până în data de 30 iunie. De asemenea, firmele pot să sponsorizeze cu până la 20 la sută din impozitul pe profit sau venit trimestrial. Sponsorizarea poate consta și în bunuri sau servicii necesare amenajării spațiului”, a spus tânărul actor. Asociația ”ProTeatru” – IBAN RO20BRDE320SV25383993200, deschis la BRD, sucursala Zalău

Asociația ”Pro Teatru” recrutează voluntari

Tot în această perioadă, până în 24 iunie,  Asociația ”Pro Teatru” recrutează voluntari – elevii care au absolvit clasa a VIII-a, a IX-a sau a X-a, care vor să se implice în dezvoltarea comunității locale. Tinerii interesați pot completa formularul de înscriere  pe https://proteatru.ro/voluntariat/formularinscrieri/. Cei selectați vor participa la un interviu, după care, dacă sunt admiși vor semna contractele de voluntariat.

2 Thoughts to “”Pro Teatru” redeschide Curtea Artiștilor . Artiști consacrați vin să facă spectacol la Zalău”

  1. Prieten

    Bravo, Darius!

  2. Anonim

    Si asta în timp ce Casa de Cultură a Sindicatelor stă închisă sau se ocupă de păcănele. Această cladire, construită de zalăuani, cu muncă patriotică, ar trebui să treacă în subordinea primăriei sau CJ şi folosită pentru cultură.

Leave a Comment