Președintele SANITAS SĂLAJ, Chelement Hodiș: „Și în sectorul sanitar sunt angajați care nu s-au vaccinat!”

Președintele Sindicatului SANITAS, Chelement Hodiș, a declarat în cadrul ultimei ședințe de Dialog Social că inclusiv în sistemul sanitar sălăjean există personal medical care nu este vaccinat împotriva noului coronavirus.

„Probleme acute în sistemul sanitar sălăjean nu sunt, probleme care să genereze o stare conflictuală în ceea ce privește relațiile de muncă, dar angajații sunt îngrijorați din mai multe cauze. Una vizează depunerea unui proiect de ordonanță de urgență prin care personalul cu pregătire medico-sanitară  care deservește centrele rezidențiale va fi obligat, dacă nu s-a vaccinat, să se testeze pe propria-i cheltuială cel puțin o dată pe săptămână. Vaccinarea este gratuită și voluntară. Gratuită este și testarea pentru anumite persoane care au probleme și ne pedepsim personalul care se ocupă de bolnavii cu Covid. Nu cred că este o atitudine bună pentru că îi îndepărtează pe angajați de responsabilitatea de la locul de muncă. O altă problemă vizează asigurarea necesarului de materiale necesare în protecția angajaților la locul de muncă, în secțiile și departamentele care deservesc pacienții cu Covid. În rest, situații acute nu există în afară de îngrijorarea celor care muncesc în sistem, lucrează în secțiile Covid. Cu părere de rău spun că, în ciuda acestui risc, și în sectorul sanitar sunt angajați care nu s-au vaccinat”, a precizat Chelement Hodiș. La rândul său, prefectul județului Sălaj, Dari Toma, l-a asigurat pe liderul Sindicatului SANITAS că „peste tot există stocuri de dezinfectant și măști suficiente”.

5 Thoughts to “Președintele SANITAS SĂLAJ, Chelement Hodiș: „Și în sectorul sanitar sunt angajați care nu s-au vaccinat!””

 1. Ioan

  În Constituție, art. 34 este prevăzut dreptul la ocrotirea sănătății. Nicăieri nu este prevăzut dreptul cuiva de a-i îmbolnăvi pe alții! Angajații din sănătate, învățămînt, care refuză vaccinarea – suspendarea activității și salariului 1 lună, apoi, dacă nu se conformează – afară!

 2. Anonim

  Și invers! Angajații din sănătate vaccinați să nu trateze pacienții nevaccinati,iar cei din învățământ să refuze întrarea la clasele unde elevii de peste 12 ani nu sunt vaccinați.

 3. Cristi

  Ioan, veziti de treaba.

 4. Celentano

  ioan vaccinează-te tu ptr toți! Bati câmpii cu comentariul tău!

 5. Bobita

  Legat de acest băsinos de lider de sindicat putem spune ca este aservit angajatorului cu angajaților! Nu reprezintă interesele celor pe care ii reprezintă și ar trebui schimbat ! Prea s-a cuibărit in aceasta funcție și a uitat rolul său!!!

Leave a Comment