Pentru sănătatea sălăjenilor, investiții de aproape 30 de milioane de euro

La aproape 30 de milioane de euro se ridică valoarea investițiilor realizate de către Consiliului Județean (CJ) Sălaj în domeniul sănătății. În cadrul unei unei conferințe de presă susținute joi – 16 ianuarie, președintele CJ Sălaj, Tiberiu Marc, a prezentat principalele aspecte ale anului 2020 în materie de investiții, lucrări și servicii publice aflate în preocuparea autorității județene, îndeosebi în ceea ce privește continuarea șantierelor deja deschise, aflate în lucru, dar și a unor noi proiecte avute în vedere, a căror calibrare este dependentă de bugetul județului aferent anului 2020 – aflat în acest moment în faza de realizare. Astfel, în ceea ce privește infrastructura de sănătate sunt în derulare șapte proiecte, în diverse faze care vor continua ca implementare pe parcursul acestui an.  Proiectele au o valoare de peste 145 de milioane de lei, peste 29,5 milioane euro, având resursa financiară asigurată din diverse surse respectiv: fonduri europene, bugetul județului și buget național. Un proiect de investiție, la cea mai mare unitate spitalicească din județ, ”Extindere, modernizare și dotare UPU-SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău (SJU)”, aflat în procedura de achiziție, în valoare de peste 14.480.000 de lei din fonduri europene urmează să fie continuat și în acest an. Potrivit lui Tiberiu Marc, un alt proiect în valoare de peste 11.660.000 de lei, cu finanțare europeană, este ”Dotarea cu aparatură medicală a ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul SJU Zalău”. Prin acesta, aflat în procedura de achiziție, spitalul va fi dotat cu aparatură medicală performanată benefică pentru investigațiile medicale și tratarea pacienților.

Parcare și spațiu de agrement în zona SJU Zalău

Din bugetul județului Sălaj, în acest an va începe demararea proiectului ”Amenajare parcare și spațiu agrement în zona SJU Zalău”, unde urmează să fie amenajate 160 de locuri de parcare, dar și o zonă de agrement. Potrivit sursei citate, acest proiect în valoare de peste 7.640.000 de lei, conform studiului de fezabilitate, bani de la bugetul județului, se află în procedura de achiziție. Ulterior va începe execuția lucrărilor, respectiv pregătirea privind procedura achiziție publică. O altă investiție în domeniul sănătății este ”Extinderea și dotarea ambulatoriului de specialitate din cadrul SJU Zalău”. Stadiul proiectului, în valoare de 1.530.000 de lei cu sursa de finanțare de la bugetul județului, se află la nivelul de elaborare studiu de fezabilitate. Tot la cea mai mare unitate spitalicească din județ, se implementează un proiect în valoare de 75.719.000 de lei – ”Extindere ambulatoriu, spitalizare de zi și bloc operator de la SJU Zalău”. Prin acesta, aflat în faza de proiectare, se intenționează construirea a zece săli de operație, iar sursa de finanțare este bugetul național și județean. Conform președintelul CJ Sălaj, o alt proiect de peste 25.247.000 de lei care se va realiza cu bani de la bugetul național și județean, aflat în  faza proiect tehnic (reluare procedură achiziție) este ”Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Secție de psihiatrie din cadrul SJU Zalău”. O ultimă investiție, finalizată recent, a cărui valoare a fost de peste 9.000.000 de lei cu bani de la bugetul național este proiectul ”Reabilitare, modernizare și dotare pavilion secția Boli infecțioase”.

3 Thoughts to “Pentru sănătatea sălăjenilor, investiții de aproape 30 de milioane de euro”

 1. Anonim

  Daca sunt reale/adevarate toate aceste programe , atunci putem spune pe drept cuvant bravo Tibi Marc , bravo Consiliul Judetean Salaj . Invidiosii , lingaii ciumei cacanii turbeaza de ciuda ! Doamne da si ajuta-i pe nemernici ! Un cuvant de apreciere si pentru redactor ca a facut publice aceste lucruri !
  Raspunde

 2. Anonim

  Castiga bani rezolvand sondaje
  Primesti intre 0.10€ – 2.50€ pe sondaje.Inscrie-te aici.
  https://bit.ly/2NEbNnt

 3. Anonim

  si cat asphalt o sa cumpere CJ de la SC DEL CAR ? firma fiind al familiei Marc

Leave a Comment