Pălinca de Pericei va avea un muzeu

Că „Pălinca de Sălaj” a ajuns deja vedetă nu mai este o noutate. Autoritățile comunei sălăjene Pericei s-au gândit să amenajeze la nivel local un muzeu al pălincii, un loc unde turiștii să descopere elementele tradiționale utilizate în procesul obținerii cunoscutei băuturi.

Primarul comunei Pericei, Boncsidai Csaba, ne-a declarat că lucrările de amenajare a muzeului au început. „Se lucrează deja la proiect, iar noi sperăm că anul viitor vom avea un muzeu atractiv pentru turiști”, a precizat edilul. Acesta a explicat cu ocazia săpăturilor arheologice efectuate la nivel local că muzeul va fi unul în care se vor regăsi uneltele utilizate în trecut la obținerea produsului, vasele din lemn, informații despre procedura tehnologică utilizată în zonă, dar și o expoziție cu obiecte vechi, toate folosite în „pălincii”. „Vrem ca cel care intră în muzeu să poată gusta, să afle cât mai multe lucruri, pentru că acest produs a devenit un simbol cunoscut în întreaga țară, chiar și în străinătate. Ne aducem cu toții aminte ce se putea face cu pălinca înainte de 1989”, a încheiat Boncsidai Csaba.

2 Thoughts to “Pălinca de Pericei va avea un muzeu”

  1. Anonim

    Incercat sa scietti corect numele unui primar indiferent de nationalitate!

    1. Chiş Maria

      Încearcă mai întâi să scrii corect în limba statului al cărui cetăţean eşti. Asta înainte de a avea pretenţii absurde şi nesimţite. Limba Română e limba oficială a României!

Leave a Comment