Militari „Invictus” din Sălaj, felicitați de Familia Regală a României

Mai mulți militari sălăjeni se numără printre soldații și voluntarii Asociației Invictus România care au fost invitați zilele trecute la Palatul Elisabeta, de Alteța Sa Regală Principele Radu, pentru a sărbători încheierea celei de-a VIII-a ediții a „Ștafetei Veteranilor“.

Florin Dârjan și Dan Magdaș sunt doi dintre militarii sălăjeni prezenți la eveniment. Potrivit organizatorilor, Asociația Voluntarilor Invictus se află sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu al României, iar la ceremonia de la Palatul Elisabeta a luat parte Marius Bălu, secretar de Stat în Ministerul Apărării Naționale. Principele Radu a primit de la militari  medalia evenimentului, simbol inspirat din Crucea Comemorativă a Războiului de Întregire.

Foto: arhiva personală Florin Dârjan

„Ștafeta Veteranilor 2021 a însumat 3 800 kilometri și a angrenat 800 de voluntari, militari și civili, toți dedicați spiritului Invictus. Ei au alergat pe trei trasee, care au avut startul la Mărășești, Chișinău și Făgăraș, iar toate și-au îndeplinit misiunea atunci când au ajuns la Carei, în data de 25 octombrie 2021, Ziua Armatei României și ziua de naștere a Regelui Mihai I, onorând astfel pe cei care au contribuit, în 1944, la eliberarea ultimei palme de pământ românesc de sub ocupație fascistă, dar și rememorând pe cel care a fost  pentru mulți dintre noi un model de responsabilitate și patriotism. Participanții au purtat în alergare Drapelul Național, din respect pentru înaintași, din recunoștință pentru veteranii de război. Cei ce iau parte la ștafetă se opresc la monumentele ridicate în cinstea celor care au murit pentru ca noi, astăzi, să existăm”, se arată în comunicatul Familiei Regale a României.

Foto: Familia Regală a României

 

One Thought to “Militari „Invictus” din Sălaj, felicitați de Familia Regală a României”

  1. Anonim

    „Familia Regală”, într-o țară cu regim politic REPUBLICÂ.

Leave a Comment