Mii de sălăjeni urmează să primească bani de la APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 16 octombrie 2022 va demara Campania de plată în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată în anul 2022. În Sălaj, mii de fermieri au depus cereri unice de plată.

Astfel, în perioada 1 martie – 16 mai 2022, la nivel național au fost depuse 778.552 cereri unice de plată pentru o suprafață de aproape zece milioane de hectare. La o analiză comparativă a datelor, se observă că față de anul anterior numărul cererilor a scăzut cu aproape 37.000, în timp ce suprafața agricolă a crescut cu aproape 10.000 de hectare, iar asta înseamnă conștientizarea de către fermieri a importanței comasării suprafețelor. În Sălaj, mii de fermieri au depus cereri unice de plată, plata primei tranșe de bani urmând să le intre în conturi după data de 16 octombrie. Directorul APIA Sălaj, Călin Perneș, a declarat că, în total, în județ au fost înregistrate aproximativ 22.000 de cereri pentru sprijin financiar. Sunt aproape 90 de forme de sprijin pentru care au fost depuse aceste solicitări. Din numărul total de solicitanți, aproximativ 40 la sută sunt pensionari, mai arată datele APIA.

One Thought to “Mii de sălăjeni urmează să primească bani de la APIA”

  1. […] Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 16 octombrie 2022 va demara Campania de plată în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată în anul 2022. În Sălaj, mii de fermieri au depus cereri unice de plată. Astfel, în perioada 1 martie – 16 mai 2022, la nivel național au fost depuse 778.552 cereri unice de plată pentru o suprafață de aproape zece milioane de hectare. La o analiză comparativă a datelor, se observă că față de anul anterior numărul…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment