Membrii ATOP Sălaj, recomandați de „experienţa profesională vastă”

Noua componență a Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică (ATOP) Sălaj, stabilită în cadrul ultimei ședințe de Consiliul Județean (CJ) de la finalul săptămânii trecute, a stârnit critici și reacții nu tocmai ortodoxe în rândul mai multor cetățeni din județ, cititori ai cotidianului Magazin Sălăjean. Aceștia au dorit să afle criteriile de selecție a membrilor, în special a celor care reprezintă comunitatea.

Remunerați cu aproximativ 1.100 de lei net pentru o ședință, bani din bugetul județului, cei 14 noi membri sunt, potrivit legii, “un organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, ce funcţionează pe lângă CJ Sălaj, cu scopul asigurării bunei desfăşurări şi sporirii eficienţei serviciului poliţienesc din unitatea administrativ-teritorială în cauză. Prin activitatea sa, ATOP asigură reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi securitate publică”. ATOP este constituită din şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, un reprezentant al Corpului Naţional al Poliţiştilor, subprefect, șase consilieri desemnaţi CJ Sălaj, şeful gardienilor publici al judeţului, dar și trei reprezentanți ai comunităţii. În ceea ce privește membrii reprezentanți ai comunității, oficialii CJ Sălaj au transmis că aceștia au fost nominalizați luând în considerare experienţa profesională vastă. Astfel, Sorin Mureșan, reprezentant al comunității este, potrivit CJ Sălaj, ofițer în rezervă, expert în domeniul situațiilor de urgență – domeniu extrem de actual în situația de față, care a făcut parte și din conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. De asemenea, ceilalți reprezentanți ai comunității în ATOP Sălaj sunt: „Alexandru Coste – preot în localitatea Iaz, cu o activitate îndelungată în domeniul asistenței sociale, în calitate de furnizor de servicii și activist civic și Emeric Pop, administratorul <<Pază Obiective şi Intervenţie>> S.R.L., are o vastă experiență în administrație publică, fost primar și administrator public al județului, membru în mai multe ONG-uri. Asigură continuitatea prezenței societății amintite, care are ca și obiect de activitate paza și protecția obiectivelor, în cadrul  ATOP”, informează CJ Sălaj. Potrivit sursei menționate, în ceea ce priveşte indemnizaţia de şedinţă de care beneficiază membrii ATOP Sălaj aceasta a fost diminuată de la cuantumul de 15 la sută la cel de 10 la sută, din indemnizaţia de bază lunară a preşedintelui CJ Sălaj, în şedinţa extraordinară a din data de 26 februarie 2021.

Indemnizația, justificată printr-un raport

Activitatea ATOP Sălaj este cuprinsă în rapoarte de activitate care pot fi vizualizate pe site-ul CJ Sălaj. Ultimul raport este cel din anul 2019, iar activitățile desfășurate de membrii ATOP în anul precizat  au început cu „Dezbaterea raportului de activitate pe anul 2018”. Vechea echipă ATOP Sălaj era formată din: şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sălaj, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ISU „Porolissum” Sălaj, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Sălaj, subprefectul judeţului, şase consilieri desemnaţi de CJ (Csoka Tiberiu, Alin Demle, Dorin Ioan Gorgan, Dari Toma, Filonaş Chiş şi Pop Ioan Gheorghe), trei reprezentanţi ai comunităţii (Lorena Filip, Adrian Buduşan şi Lakatos Alexandru) şi un reprezentant al Corpului Naţional al Poliţiştilor.

Noua echipă ATOP Sălaj

Reamintim cititorilor noștri că noua componență ATOP Sălaj a fost aprobată în cadrul ultimei ședințe extraordinare CJ în baza unui proiect de hotărâre, iar in aceasta fac parte: Dinu Iancu Sălăjanu – președintele CJ Sălaj, Marcel Claudiu Zaharia – consilier judeţean (președinte ATOP), Sergiu Panie – consilier judeţean, Sojka Atila Ioan – consilier judeţean, Papp Zsolt Laszló – consilier judeţean, Cosmin Vasile Ardelean – consilier judeţean, Romeo – Constantin Sârcă – fostul subprefect al judeţului; Marius Stupar Anton – şeful Inspectoratului de Poliţie Sălaj, Vasile Adrian Cigăran – şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, Vasile Adrian Dobocan – şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, Alexandru Petru Coste – reprezentant al comunităţii, Ioan Sorin Mureşan – reprezentant al comunităţii, Pop Emeric – reprezentant al comunităţii și Ioan Groza – reprezentant al Corpului Naţional al Poliţiştilor.

13 Thoughts to “Membrii ATOP Sălaj, recomandați de „experienţa profesională vastă””

 1. Anonim

  nesimtire de la un capat la altul! nu merita nici un leu,daca sunt asa de doritori sa dea sfaturi sa o faca pe gratis din spiritul arzator al civismului lor. astia nu ne reprezinta ci ne sclavagesc.motivatie a statului politenesc!

 2. Anonim

  O inventie fara niciun scop acest atop ,o modalitate a clasei bugetaro-aristocrate de exploatare a poporului ,sume mari de bani care intra pe degeaba in buzunarele lor fara sa faca nimic pt popor,…ex : de zece ani este o groapa in asfalt pe drumul Criseni -Cristur ….predispune la accidente …cat ar costa 4 roabe de asfalt …..si mii de astfel de neglijente ……BANII PT A SPORII SIGURANTA SI CONFOETUL SOCIETATII SE DUC NUMI IN BUZUNARELE LOR ….foarte multe lucruri ar putea fi rezolvate cu imensele sume PRADATE din banul public de acesti bugetari….

 3. Anonim

  Majoritatea sunt pradatori si hoti cu pedigree !!!

 4. Anonim

  ALO specialistilor ….si pe drumul judetean 108A reabilitat de mantuiala de firma Inserco intre Jac si Creaca este de 8-9ani o groapa care nu o astupa nimeni ,cu toate ca primarul din Creaca o vede in fiecare zi…..Consiliul Judetean ce faceti …frecati menta ….asteptati sa vina extraterestrii sa astupe gropile….DONATI INDEMNIZATIA DE PE O LUNA SI REZOLVATI O GRAMADA DE PROBLEME ALE SOCIETATII

 5. Anonim

  In MARTIE 2021 ati dezbatut raportul de activitate pt anul 2019 ??????? A fost necesar un an si 2 luni, ca sa scrieti CE ????? Vrem sa vedem si noi (poate il publica ziarul d-voastra) Raportul de Activitate pe anul 2019 si 2020, ca sa vedem ce a facut concret acest ORGANISM CONSULTATIV, cum ne-au luat bani din buzunar cu zambetul pe buze !!!!

  1. Doni

   PNL , USR-PLUS- „O altfel de politica, o altfel de administratie”?! Eu cred ca ne-ati ” tras-o”!!!

 6. Anonim

  O hoție în toată regula, dar legiferată. Iar beneficiarii acestei hoții, oare cum se numesc? Uitați-va la ei când trec pe stradâ, cum zâmbesc pe sub mustață, că au mai bifat ceva în folosul lor. Dar majoritatea dintre ei nu se plimba pe strada, că au mașini cu șofer, plătiți tot de populimea.

 7. Anonim

  HOTI DIN TATA IN FIU …..

 8. Anonim

  Banii contribuabililor care ar trebuii cheltuiti in folosul comunitatii ….intra „” legal „” in buzunarele lor….

 9. Anonim

  Numai oameni capabili niște gunoaie hai sictir

 10. Anonim

  Lipitori nesatule! Lipsiti de orice rusine fata de oamenii acestui judet. Cum sa iei 1.200 de lei ca stai si caști o ora la o sedinta? Daca sunt trei pe luna, iei 3.500 pt trei ore? Nu v-ar rabda Dumnezeu de cocalari!

 11. Anonim

  EU nu accept asemenea acuzatii din comentarii, sa nu fim rautaciosi . Sa acordam sansa ca noii numiti in functii sa demonstreze ca sunt buni . EU PERSONAL cunosc o parte din echipa si am incredere in domniile lor . DORESC mult succes in indeplinirea sarcinilor pe care le au in aceste functii deloc usoare si cu mari responsabilitati pentru COMUNITATE .

  1. Doni

   „Aceste functii deloc usoare si cu mari responsabilitati”???!!!. „Anonimul” pluteste intr-o zona „crepusculara”, paralela cu realitatea. O lume stiuta de”sosoci si sosoaice), o lume din exteriorul normalitatii! O LUME A LOR!. P.S. Fara voi lumea normala, nu ar exista (neavand termene de comparatie)!

Leave a Comment