Mașinile parcate neregulamentar în Zalău vor fi ridicate de una dintre societățile subordonate municipalității

Parcarea neregulamentară în Zalău reprezintă un obicei al conducătorilor auto care nu are șanse să dispară prea curând din traficul zălăuan. De cele mai multe ori aceste parcări neglijente sunt făcute cu bună știință; alteori șoferii nu văd semnele de circulație care interzic parcarea ori pur și simplu nu mai găsesc în apropiere un loc de parcare gol, preferând să lase mașina unde se nimerește decât să se deplaseze câteva sute de metri pe jos. Vina este desigur a lor, dar și a autorităților care nu au reușit nici până acum să găsească o soluție care să rezolve problema pe fond, prin construirea de parcări suplimentare, continuarea demolărilor de garaje construite ilegal prin cartiere, parcări pe verticală, așa cum se promitea cu ani în urmă și alte soluții. O singură lucrare de acest gen va demara în curând – este vorba despre parcarea de la spital, un loc care din păcate dă mereu bătaie de cap șoferilor care ajung aici, cu atât mai mult cu cât în mod evident ei se află într-o situație de urgență sau una dificilă, încercând să găsească un loc de parcare în preajma unui spital de urgență. Municipalitatea ia deja în calcul ca în viitorul apropiat să se recurgă din nou la ridicarea autovehiculelor în Zalău și returnarea acestora contra cost, plus amenda aferentă, atunci când acestea sunt lăsate în locuri interzise, pe trotuare, în apropierea trecerilor de pietoni, în apropierea indicatoarelor care interzic parcarea.

Dacă în anii trecuți acest serviciu era atribuit unei societăți comerciale care a stârnit nu doar controverse, ci și indignarea zălăuanilor, prin felul în care era desfășurată această activitate și prin faptul că cetățenii nu considerau normal ca o societate privată să facă profit în acest fel, de această dată administrația zălăuană nu va mai oferi această sursă de câștig consistent și sigur unei astfel de societăți, ci va încerca să administreze singură această activitate, la nivelul municipiului. Astfel, Primăria Zalău intenționează să atribuie acest serviciu în exclusivitate societății de transport local Transurbis, urmând a fi achiziționată în acest sens și o platformă cu care autovehiculele vor fi ridicate și transportate într-un loc special amenajat. Rămâne de văzut dacă în final Transurbis va fi societatea care va ridica din nou mașinile sălăjenilor care parchează neglijent în Zalău sau dacă va fi aleasă o altă soluție, oricum, una care să permită municipalității să dețină monopolul acestei activități, iar banii să ajungă în bugetul local și nu în conturile unei societăți private. În răspunsul primit la solicitarea noastră, reprezentanții municipalității arată: “În vederea ridicării autovehiculelor parcate neregulamentar, Primăria Municipiului Zalău analizează varianta atribuirii acestui serviciu Societății Transurbis. Astfel, se dorește operaționalizarea acestui serviciu prin intermediul unei societăți din subordinea Primăriei, nu prin intermediul unei societăți private (așa cum a fost în trecut). În acest sens, avem în vedere alocarea unor resurse financiare pentru achiziția unei platforme în vederea desfășurării acestui serviciu. De asemenea, înainte de implementarea propriu zisă a serviciului, administrația locală are în vedere creșterea numărului de locuri de parcare”. Prin urmare, este foarte probabil ca începând din 2020, pe străzile Zalăului să fie din nou văzută “platforma-sperietoare”, iar parcările neregulamentare să fie într-un număr mai mic.

 

 

Alte articole

14 Thoughts to “Mașinile parcate neregulamentar în Zalău vor fi ridicate de una dintre societățile subordonate municipalității”

 1. Anonim

  Să fie ridicate maşinile parcate pe trotuare _!

  1. Anonim

   CORECT ! pe trotuoare sa nu mai fice nci o masina !
   nu ai loc de parcare, dute la GARA !

  2. Anonim

   sa meraga Ciunt pe str. crasnei /22 Decembrie si sa vada cum se circula pe trotuoare !
   sa mearga Ciunt la Cluj Napoca si sa invete sa conduca un oras ! acolo Boc a eliberat tot drumul de la Cluj la Gilau, la uracrea pe autostrada de toate masiniele !! nu mai vezi o masina parcata pe carosabil sau pe trotuoar !!!
   sa mearga Ciunt dimineata si dupa masa pe str. closca ! sa il ia de mana pe vicele Balajel si sa-l duca la gradinita !!! sa vada cei doi caposi din primarie cum se chinuie parintii dimineata sa circule cu copii pe aceea strada !

 2. Anonim

  Sa fie ridicati si pietonii care desii au trotuare libere umbla bezmetici pe partea carosabila

  1. Anonim

   pe pietoni cui ii ridici? in piula?

 3. Stendhal

  Iar va opera firma de ridicări a unui fost milițian?!

  1. Anonim

   este securest, si nu militian ! DEL CAR !!!
   feciorul lui Pop Gherghe este axat pe crasme si terase

 4. Anonim

  povesti ! nu o sa fie nimic din toate astea ! primarul NU permite Plitiei Locale sa dea amenzi, dapoi sa mai si ridice masini !
  si inca ceva, comunicatul este o prostie !!!
  primarul stie bine care este temeiul legal pe care poti ridica masini ! are exemplul foarte bun de la Cluj napoca ! dar vorbeste prostii in cunostinta de cauza !

 5. Anonim

  inainte sa ridici masini, ar trebui o campanie de „sensibilizare” a conducatorilor auto!
  adica date somatii !! somatii la greu, cu o evidenta a celor somatii ! dupa 2-3 somatii primite, urmatoarele sa fie amenzi !!!
  dupa o asemenea campanie de 3-6 luni, sa incepi sa ridici masini !
  dar nu o sa fie nimic din toate astea ! cel putin pe acest mandate al primarului !

  1. Anonim

   Tot inainte de asta ar trebui DEMOLATE TOATE GARAJELE DIN ZALAU DE PE DOMENIUL PUBLIC !!! si poate si alte constructii care nu isi au rostul ! unele construite illegal sau utilizate illegal, in alte scopuri decat cele declarate: ateliere de reparatii auto, reparatii incaltaminte, tamplarie, magazine alimnetare, depozite de mobile, de muraturi, de gunoaie, etc.
   – toate locurile de parcare din oras, cele de pe domeniul public sa fie cu plata la ora !!! nu ar strica sa exista 2 planuri tarifare in oras, in functie de zona si de asemeni si abonamentele sa fie pe tipuri de parcari ! 0.5 euro/ora in zone rezidentiale si 1-1.5 euro/ora in centrul orasului, iar abonamentele sa fie 100 euro si 200 de euro pe an, sau si mai mari ! bani de masini avem, deci ne permitem si luxul de a le parca oriunde !!
   – parcarile de resedinta sa fie desfintate sau sa fie doar pe perioada noptii si cu tarif de minim un abonament pe un an ca si la parcarile cu ora ! asta daca vrei sa ai un loc doar al tau si numai al tau ! domnia si prostia trebuiesc platite ! daca este copertina, atunci sa se dubleze tariful ! la un garaj se plateste peste 2000 de lei pe an impozit, atunci cam asa ar trebui sa fie si pe taxele pt o copertina care sa fie doar a ta, pe timpul noptii 🙂 !!! ziua, de la 07 -18 sa fie cu plata la ora !!
   – sa se dubleze/tripleze impozitele pentru a doua si a treia masina intr-o familie !!! trebuie descurajat obiceiul de a avea 2-3 masini la o familie !!
   – SI CEL MAI IMPORTANT AR FI SA SE DUBLEZE/TRIPLEZE SANCTIUNILE, AMENZILE !!! si politia local sa isi faca treaba pentru care a fost ionfintata si sa nu mai fie un simplu spectator, la ordinele primarului,!!!

 6. Anonim

  primarul Ciunt este un papagal ! nu are curaj nici sa tina o strada curate fara masini ! doar pentru dancila a reusit sa tina traficul sub control ! si acuma avand la sispozitie toata politia local si toata politia Municipala, ubde ginerele lui este adjunct
  ex. Str. Closca – un exemplu de lucrare executata haotic si un rezultat pe masura !
  masini parcate haotic ! parinci cu copii mici care circula pe carosabil ! porti blocate la riverani !
  alt ex: str. 22 Dece,brie !! aici este monumentala nesimtirea si nepasarea primariei si a soferilor ! ziua nu poti circula de ooc pe trotuoare, doar noapte mai ai o sansa sa ai loc de masinile parcate pe trotuoare
  ce face primary ??? NIMIC !! ce face politia local? asteapta unda verde de la primarul Ciunt ! caci nu ai voie sa misti nimic daca nu ai unda verde de la primar ! caci primarul e seful politiei locale ! Ciunt si vicele Balajel sunt cei care COORDONEAZA si AVIZEAZA actiovitatea politiei locale. !!
  vedeti zona de la inspectoratul Scolar- nimic !! tot timpul este un nesimtit parcat si asta sub nasul primariei !
  vedeti statia de autobus din spatele primariei ! tot timpul sunt masini parcate in ea si sunt chiar sub geamurile primariei !

 7. Anonim

  transurbisul nu poate LEGAL sa faca asa ceva, poate doar Primaria cu armata de inspectori sau/si politia locala !
  dar o asemena masina coasta peste 200.00- de euro ! undeva catre 300.000 euro !!!! si acuma primaria trebuie sa-si faca ceva calculi, daca merita sa bagi atatia bani intr-o masina si sa mai si pspecializezi 3-4 oameni, soferi si manipulatori, mai ai o cheltuiala semnificativa cu ASIGURAREA caci e oblugatoriu sa ai, caci evenimente nadorite se intampla si nimeni nu vrea sa puna bani din buzunarul prorpiu, iar primaria nu are buget pentru despagubiri !
  deci daca o sa fie asa ceva in oras, o sa fie tot cu o firma private ! eie isi permit sa faca compromisuri !
  si nu castigi chiar asa de mult !
  dar iti faci multi „prieteni” ! toti te injura si te blastama !

 8. desfintarea locurilor de parcare de resedinta!! cel putin pe timpul zilei. Sa fie toate parcarile din oras cu plata si sa nu mai fie altii favorizati !

  in zona Stadion, la blocul lui Balajel, viceprimarul Zalaului, au fost amenajate zeci de locuri de parcare ! pana aici e bine, cu o mica exceptie !!
  NU AU FOST DEMOLATE TOATE GARAJELE DIN ZONA, DOAR A UNORA MAI PUITIN NOROCOSI !! nu este asa nenea vice Balajel ? cum a scapat garajul tau si la 2 vecini ai reusit sa le demolezi garajele !!!?!!! stiind bine ca mai bine de jumatate nu sunt folosite la garat masini !!???!?!
  Acuma incepe partea frumoasa !! Au fost amenajate 2 tipuri de parcari:
  – parcari pentru fraieri, cu plata, cu tonomat de taxare la ora (cum este si normal) si
  – parcari pentru smecheri, cei favorizati de soarta, care au avut norocul sa-si reserve locuri de parcare de RESEDINTA la doar 12 lei pe luna !!! 12 lei pe luna ????
  adica 3 ore cat platesc eu sa parches masina pe un loc invecinat cu el?
  si problema este ca si-au montat acele blocatoare, bari de metal si nimeni nu mai poate folosi acel lor de parcare, finca unul a dat 12 lei pe luna sa fie doar al lui
  alti dau 2-4 lei pe ora si unii dau 12 lei pe luna !!!!!
  este legal sa construieti, sa montezi acele sisteme de blocare pe domeniul public?
  acuma parcarea de la Unicarm – Stadion este goala, ceea cu taxa si de asemeni, si locurile rezervat sunt goale, caci sunt blocate cu acele system de blocare !!
  poate ne explica primarul Ciunt, care de 15-20 de ani circula cu sofer si masina de institutie ! sau poate viceprimarul balajel care si el are la dispozitie masina de institutie si o poate lasa unde vrea el, caci stie bine ca pe el nu il amendeaza nimeni !!
  ce politist poate sa mendeze masina primariei, ceea cu care circula primarul Ciunt sau/si viceprimarul balajel? politia locala nu o face caci Ciunt si balajel ii conduc, iar politia municipal nu o face caci ginerele lui Ciunt este adjunctul politiiei

Leave a Comment