La Jibou își deschide porțile una dintre cele mai moderne grădinițe din Sălaj

La Jibou a fost inaugurată vineri noua grădiniță Prichindel, unitatea de învățământ preșcolar fiind modernizată, extinsă și dotată la ultimele standarde.

La eveniment au participat primarul orașului Jibou, Dan Ghiurco, viceprimarul Vlad Pașcalău, deputatul Florian Neaga, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, subprefectul Florin Florian, primari, profesori și educatoare. Grădinița a fost practic reconstruită după un concept impresionant, pentru standarde maxime, iar rezultatul este considerat unul formidabil, a declarat primarul Dan Ghiurco.


„De luni, micuții vor veni aici în condiții excelente, într-o atmosferă caldă și primitoare ca de poveste. S-a pornit de la cele două corpuri de clădire existente, a căror uzură le descalifica categoric, și am realizat un adevărat palat al educației preșcolare pentru copiii din Jibou. De la condiții care nu se mai puteau încadra în normativul actualizat, am realizat condiții care acum sunt la nivel superior multor instituții de învățământ din această categorie. Cele două corpuri existente au fost reabilitate din temelii și reconfigurate pentru confort și standarde ridicate, cu grup sanitar pentru fiecare grupă de copii. A fost construit un corp nou de clădire pentru bucătărie și spații frumos amenajate pentru servirea mesei și organizarea de evenimente, în lipsa cărora înainte copiii luau masa în sălile de grupă. Dar abordarea construcției de ansamblu a grădiniței cu o arhitectură futuristă ce integrează clădirile, spațiile de joacă și spațiile utile a transformat locul în întregime”, a precizat Dan Ghiurco.

O terasă acoperită cursivă leagă cele trei corpuri de clădiri și include spații de joacă utilate. Curtea reamenajată este dotată cu aparate de joacă noi, moderne și sigure, pe suprafață cu dale de cauciuc pentru protejarea celor mici. La demisol s-a creat o parcare acoperită, s-a asigurat o alee de circulație a autovehiculelor pentru intervenții de urgență și un alt acces separat pentru servicii de aprovizionare și evacuare a deșeurilor. Investiția s-a ridicat la 7,43 de milioane de lei, cofinanțarea fiind de 2,43 de milioane de lei.

Leave a Comment