Începe un weekend plin cu manifestări culturale!

Ediția a 45-a a Festivalului folcloric „Ecouri meseșene”, „Haidaț pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană”- ediția a 6-a, „MMC Biker’s Fest”, Simpozionul de Arte Vizuale „Arta în Grădină”, acestea sunt principalele evenimente culturale de care sălăjenii se vor putea bucura la acest sfârșit de săptămână.

Managerul Centrului de Cultură și Artă al județului Sălaj, Daniel Săuca, a declarat într-o conferință de presă că Festivalul folcloric internațional „Ecouri meseșene” reunește nume importante ale muzicii populare românești. Vestea bună este că festivalul folcloric și evenimentul „Haidaț pă la noi!” se vor desfășura în zona centrală, pe platoul din fața palatului administrativ. „Acest dublu eveniment este organizat de Consiliul Județean Sălaj, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Primăria Zalău și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică. Evenimentele încep astăzi și se vor încheia duminică. Mă bucur că putem organiza acest festival, chiar și cu un buget mai redus față de edițiile precedente, dar,  cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj, am găsit resursele necesare și astfel, vineri, sâmbătă și duminică să le putem oferi sălăjenilor momente cu ansambluri și formații atât din Sălaj cât și din țară. În același timp, pe conturile de facebook și youtube ale Centrului de Cultură și Artă Sălaj, vom difuza videoclipuri cu ansambluri folclorice din Italia, Belgia, Spania, Ungaria, Bulgaria și Israel”, a spus Daniel Săuca. Festivalul va începe vineri la 17,00 cu un program pregătit de Ansamblul „Spiridușii Valcăului” și va continua cu Ansamblul „Cununa Meseșului” – Horoatu Crasnei, Palatul copiilor – Zalău, Atelierul de joc popular– Zalău, Ansamblul „Mugur, mugurel”- Școala Populară de Arte și Meserii a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Ansamblul folcloric „Columna”, Grupul vocal „Zestrea” și Ansamblul artistic profesionist „Porolissum” ale Casei Municipale de Cultură Zalău și Mariana Deac. Festivalul va continua sâmbătă, între orele 18-22, cu Ansamblul folcloric „Terbete” – Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Ansamblul folcloric „Berekenye” – Cehu Silvaniei, Fomația de dansuri „Széri Kukurók” din Ser, Satu Mare, Fomația de dansuri „Árvalányhaj” – Nușfalău, Formația de dansuri „Lelei Nemesek” din Lelei, Satu Mare, Ansamblul „Szamoshát” din Satu Mare, Ansamblul „Nagyvárad” din Oradea. Duminică, iubitorii de folclor sunt așteptați de la ora 17 să urmărească Ansamblul „Bujorii Cehului” – Cehu Silvaniei, Liceul de Artă „Ioan Sima”– Zalău, Ansamblul „Bocșana și Satul meu”- Asociația Culturală „Dorul dorului”, Caraș Severin, Ansamblul „Meseșul Junior”- Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Ansamblul „Românașul”- Universitatea Tehnică Cluj Napoca, Ansamblul folcloric „Meseșul” și „Veteranii Meseșului” – Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Ionuț Langa și Sava Negrean Brudașcu.

Produse locale, povești, valori sălăjene

În paralel, sălăjenii prezenți la festival vor putea redescoperi produsele gastronomice locale, povestea lor, a producătorilor și meșterilor populari sălăjeni, toate grupate în ediția a 6-a a evenimentului „Haidaț pă la noi! Deschideți lada cu zestre sălăjeană”.

Distracție pe două roți și concerte rock!

Iubitorii de motoare și pasionații de muzică rock sunt invitați la acest sfârșit de săptămână la o nouă ediție a MMC Biker’s Fest, eveniment ce reunește motocicliști din țară și străinătate, concerte de muzică rock, blues și multe surprize. Evenimentul este organizat de Asociația „Meseș Moto Club”. Prezent la aceeași conferință de presă, Gadiel Zaharie, președintele Asociației Meseș Moto Club” a declarat că „ne bucurăm să putem organiza acest festival de muzică rock și de motociclism, în Sălaj, la ștrandul de lângă Șimleu Silvaniei. Le mulțumim Centrului de Cultură și Artă Sălaj și Consiliului Județean Sălaj pentru sprijinul oferit în organizarea acestui eveniment. O să avem șase concerte, festivalul va începe vineri seara și se va încheia duminică.   Sunt programate recitaluri de blues, rock, dar și un „jam session”, iar pe tot parcursul evenimentului, motocicliștii își vor prezenta motoarele, va avea loc o paradă, dar și demonstrații pe două roți.

Iubitorii de artă, așteptați la Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou

Cei care iubesc arta, în special pictura, sunt așteptați la Simpozionul de Arte Vizuale „Arta în Grădină”, eveniment care se desfășoară la Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou. Proiectul este un demers artistic care îmbină știința și arta contemporană.

2 Thoughts to “Începe un weekend plin cu manifestări culturale!”

  1. I.V. Stalin

    Zalaul o sa moara ingrupat de ” manfestarile culturale” de genul asta, mai comuniste si plictisitoare decat alea de pe vremea lui Nicolae Ceausescu! Nu faceti si o adunare nationala pe platou sa anuntati prigramul? 🤯🤧

    1. Anonim

      posesorii de animale sa se abtina

Leave a Comment