Focar de infecție în Crișeni: localnicii cer ajutor urgent autorităților

Pe adresa redacției Magazin Sălăjean a sosit zilele trecute o scrisoare semnată de mai mulți cetățeni din comuna Crișeni, în care se relata o situație fără precedent în comună, cauzată de creșterea în mod necorespunzător a animalelor domestice de către un localnic, dar mai ales de cantitățile de gunoi și mizeria din această proprietate, așa cum redau în scris localnicii, dar și primarul comunei. În textul scrisorii se arată:  “Solicităm intervenția și ajutorul în cazul de risc de infecție existent în Crișeni, pe proprietatea pe care se găsește imoblilul de la numărul 370. Cu ani în urmă, DSP și DSVSA au controlat acest imobil, autoritățile catalogând această proprietate ca fiind cea mai murdară proprietate din Ardeal. Vă solicităm ajutorul pentru a putea elimina acest focar de infecție.

Primăria Crișeni a salubrizat de mai multe ori zona, a făcut curățenie pe trotuarul din dreptul proprietății, pe șanț, pe podul și acostamentul din fața casei. Nu au trecut nici două luni, iar acum situația este mai gravă decât anul trecut. În curte este o mizerie de nedescris, noroiul depășește glezna. Animale domestice – porci, vaci, oi, găini, bibilici, rațe curci cărora li se alătură șobolani, dar și dihori și chiar vulpi care vin atrase de pradă. Animalele nu au cotețe, spațiile nu au gard împrejmuitor, nu sunt țarcuri. Porcii se hrănesc cu găinile bolnave sau moarte. Multe dintre animale sunt comercializate. Vine căldura, ne gândim cu groază nu doar la mirosuri, cât la riscurile de îmbolnăvire la care suntem expuși, cu atât mai mult cu cât traversăm o perioadă fără precedent. Vă solicităm sprijinul și vă rugăm să ne ajutați.  Vecinii – proprietățile de la numerele 369 – Marian T., 371 – Petru M., 325 – Vasile T. 326 – Ioan A.”, se arată în petiția adresată autorităților, trimisă și pe adresa redacției noastre.

Primarul din Crișeni: “O situație incredibilă!”

Referitor la situația în care se găsesc vecinii acestui proprietar, dar și la sănătatea publică din întreaga comună, primarul comunei Crișeni, Călin Morar, ne-a spus că situația la acest imobil este gravă și inacceptabilă, angajații primăriei făcând eforturi să curețe atât cât se poate și cât legea permite, acest loc. “Este incredibil, nu vă puteți imagina! Am cărat, săptămâna trecută, două remorci pline cu mizerie și gunoi de grajd de pe această proprietate. Am dat avertismente, am încercat tot ce este omenește posibil. Nu a funcționat nimic. Venim în aceste zile cu DSP-ul și Poliția pentru că nu se mai poate, acest proprietar nu înțelege, mai ales în acest context pandemic grav, la ce ne expune pe noi, locuitorii, dar mai ales pe vecinii care au ajuns la disperare. Vom aplica o amendă foarte mare, am anunțat autoritățile, aducem DSP-ul și Poliția pentru că efectiv nu știm ce să mai facem pentru ca acest om să înțeleagă gravitatea situației existente pe proprietatea lui și consecințele deosebit de grave pe care gunoiul, creșterea și întreținerea necorespunzătoare a animalelor îl prezintă pentru mediu, pentru comună, dar mai ales pentru sănătatea publică”, a declarat edilul din Crișeni.

 

5 Thoughts to “Focar de infecție în Crișeni: localnicii cer ajutor urgent autorităților”

 1. Anonim

  MInte. cursiv primaru.

 2. Anonim

  Gospodarul harnic şi iubitor de animale, se pare că este angajat într-o instituție bugetară din Zalău. Îți dai seama cam ce „muncă” desfăsoară bugetarul, că acele aninale trebuiesc îngrijite.

 3. All

  ,,ii vom da o amenda mai mare ,,!
  Bai ba primarul lui pește, așa rezolvi tu problemele ?
  Când nu te asculta copii ce faci, le dai amenda ?
  Când nu te asculta nevasta ce faci, o masezi cu pumnul ?
  Organe ale statului român , care nu pot gândi o soluție !

 4. Anonim

  Omul este pensionar MAN și este dus cu pluta. Trebuie internat și interzis creșterea animalelor. Simplu.

 5. Anonim

  Ce faci domnule TEO ?

Leave a Comment