Fără linie de transport călători pe ruta Zalău – Zalha

De aproximativ doi ani nu mai circulă autobuzul pe ruta Zalău – Zalha, întreruperea serviciului de transport fiind pusă pe seama lipsei de rentabilitate.

Problema este una complexă, iar autoritățile locale spun că decizia operatorului privat de a întrerupe asigurarea transportului de călători a fost luată din cauza lipsei de rentabilitate. „Autobuzul nu mai circulă de când a început pandemia, de aproximativ doi ani. Au fost călători puțini, iar firma privată nu a mai asigurat acest serviciu pentru că nu este rentabil. Oamenii nu prea au circulat în pandemie, populația din comună e în scădere, mulți localnici folosesc mașinile, sunt prea puțini cei care foloseau autobuzul. Transportatorul ne-a anunțat că nu îi mai este rentabil să circule și motorina s-a scumpit foarte mult, vedeți cât e acum prețul la carburant. Mașina circula foarte mult sub câștig, iar traseul pe ruta Someș este de 100 de kilometri”, ne-a declarat primarul comunei Zalha, Vasile Seliștean.

Nevoia de reabilitare a unui drum județean

Potrivit primarului comunei Zalha, de mare ajutor ar fi reabilitarea drumului județean Zalha-Gârbou, un drum care scurtează distanța până la Zalău la aproximativ 65 de kilometri.   Potrivit autorităților, drumul nu se află într-o stare bună și este greu circulabil.

Fotografie cu caracter ilustrativ

A. L.

One Thought to “Fără linie de transport călători pe ruta Zalău – Zalha”

  1. […] De aproximativ doi ani nu mai circulă autobuzul pe ruta Zalău – Zalha, întreruperea serviciului de transport fiind pusă pe seama lipsei de rentabilitate. Problema este una complexă, iar autoritățile locale spun că decizia operatorului privat de a întrerupe asigurarea transportului de călători a fost luată din cauza lipsei de rentabilitate. „Autobuzul nu mai circulă de când a început pandemia, de aproximativ doi ani. Au fost călători puțini, iar firma privată nu a mai asigurat acest serviciu pentru că nu este rentabil. Oamenii nu prea au circulat în pandemie, populația… Citeste mai mult […]

Leave a Comment