Doi candidați la concursul pentru șefia Bibliotecii Județene

Doi candidați și-au depus dosarul pentru participarea la concursul pentru postul de manager de la Biblioteca Județeană “Ioniță Scipione Bădescu” (BJS) Sălaj. Este vorba despre două angajate ale instituției de cultură precizate – Mariana Lucia Marian și Ioana Gale. Postul de manager de la BJS Sălaj a fost scos la concurs la începutul lunii trecute de Consiliul Județean (CJ) Sălaj, în subordinea căruia se află biblioteca. Și asta după ce fostul manager, Florica Pop, notată cu punctaj maxim, nota 10, la ultima evaluare de mandat din cursul lunii mai, a decis să se retragă din funcția de conducere. Concursul se va desfășura la sediul CJ Sălaj, iar cei care au dorit să participe trebuiau să își depună dosarele de candidatură și proiectele de management până în 27 iulie, urmând ca în 28 iulie să aibă loc selecția dosarelor și verificarea respectării condițiilor de participare. În perioada 29 iulie – 6 august va avea loc etapa de evaluare a proiectelor de management depuse de către candidați, iar în 10 august susținerea proiectelor de management în cadrul interviului. Notele vor fi afișate a doua zi, însă rezultatele finale se vor afișa cel mai târziu în 19 august.

Condiții de participare la concurs

Persoanele interesate au trebuit să îndeplinească câteva condiții de participare: cetățenie română, capacitate deplină de exercițiu, studii universitare cu licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă într-unul din domeniile fundamentale Științe umaniste și arte, Ramura de știință – Filologie, Domeniul de licență – Limbă și literatură; Științe sociale, Ramura de știință – Științe juridice, Domeniul de licență – Drept Științe sociale, Ramura de știință – Științe ale comunicării, Domeniul de licență – Științe ale comunicării; experiență în specialitatea studiilor, respectiv în domeniul de activitate al instituției de minimum trei ani; experienţă în domeniul activității manageriale de minimum doi ani dovedită prin adeverință sau specializări în domeniul managementului sau în domeniul de activitate al instituției. Condiția experienței în management poate fi substituită de pregătirea în management atestată cu diploma de master în management/certificat de absolvire manager cultural/manager al organizațiilor culturale sau experiență în conducerea unei instituții, companii, organizație neguvernamentală; nu i-a încetat contractul individual de muncă, raportul de serviciu sau contractul de management pentru motive imputabile în ultimii trei ani și nu a suferit condamnări penale şi civile pentru fapte ce l-ar face incompatibil cu funcţia pentru care candidează și nu a fost lucrător al securității sau colaborator al acesteia. De precizat este faptul că toate copiile actelor din dosarul  de concurs au trebuit prezentate alături de documentele originale, care au fost certificate pentru conformitate de către secretariatul comisiei de concurs sau în copii legalizate. Astfel, până la termenul limită de depunere a dosarelor de concurs, doar două persoane s-au arătat interesate, care de altfel și-au depus candidatura și proiectele de management.

7 Thoughts to “Doi candidați la concursul pentru șefia Bibliotecii Județene”

 1. E sc

  Depinde de la ce partid sunt.Trebuie musai să fie de la ciuma cacanie.

  1. Anonim

   du-te in corhaz pensionarule

   1. Esc

    Se vede că și tu ești un dobitoc cacaniu.

 2. John

  Cum ati putut accepta dosarul unei persoane cu 3 ani vechime in munca si fara experienta manageriala? Vorbim de conducerea celei mai mari biblioteci din judet care are in subordine 60 de biblioteci din intreg judetul, deci nu este un post oarecare. Ar fi o rusine pentru judet sa puneti la conducere pe un neica-nimeni, fara valoare profesionala. Ca sa nu mai spun ca printre cerintele de acceptare a dosarului era conditia de experienta in management de minim 2 ani.

  1. Anonim

   Comunistule, vorbesti sa te afli in treaba. Citeste conditiile de concurs. Ai auzit dr doctorat? Mai greu pentru tine, cu studiile la Stefan Gheorghiu.

   1. Anonim

    Doctoratul e un lucru iar experienta manageriala e alt lucru. Daca nici atat nu stii, inseamna ca ai facut scoala degeaba. Apropo, pe vremuri doctoratul chiar insemna ceva, pe cand in ziua de azi orice prost isi poate face doctoratul. Avem destule cazuri cu lucrari de doctorat plagiate…

 3. Anonim

  La Biblioteca in saptamanile trecute s-a facut o lansare de carte pentru copii in care autoarea a refuzat sa poarte masca de protectie, sper ca noua conducere sa nu tolereze astfel de manifestari!

Leave a Comment