Consiliul Județean Sălaj a început demersurile pentru preluarea taberei de la Tusa

Vești bune. După ani de așteptări, după multe scuze și neputințe, viitorul pare să arate bine pentru Tabăra de la Tusa, locul în care mii de copii și-au petrecut momente deosebite în vacanțe.

Tabăra nu mai funcționează de multă vreme chiar dacă locul are un potențial extraordinar. Acolo pot fi organizate excursii, ieșiri, drumeții, în apropiere se află și o păstrăvărie, totul e propice pentru o vacanță de neuitat. Lipsa banilor pentru investiții a făcut ca tabăra să nu mai poată fi utilizată de ani de zile. Situația pare să se schimbe, iar consilierii județeni au aprobat astăzi începerea procedurii de preluare a complexului de la Tusa, în încercarea de a-l salva, de a-l reda circuitului turistic.

„În considerarea necesității şi în vederea asigurării condițiilor optime derulării activităților sportive în cadrul programelor și competițiilor sportive destinate practicării sportului de masă la nivel de amatori în județul Sălaj, s-au conturat premisele cuprinderii în planul de investiții al Consiliului Județean Sălaj, a unui complex sportiv și de agrement, împreună cu utilitățile și dotările aferente, inclusiv locuri de parcare, pe raza comunei Sâg, sat Tusa, precum și a unui complex pentru acțiunile de ceremonie și găzduire a delegațiilor care tranzitează sau vizitează comunitatea, pe raza municipiului Zalău. Pentru realizarea acestei investiții, datorită faptului că în patrimoniul județului nu se regăsesc terenuri care să corespundă și să permită, din punct de vedere al întinderii, al amplasamentului și al configurației, atingerea scopului propus, am adresat Ministerului Tineretului și Sportului solicitarea de a analiza și de a exprima un punct de vedere de principiu cu privire la posibilitatea transmiterii în proprietatea publică a Județului Sălaj, din domeniul public al statului și din administrarea ministerului, respectiv a Direcției Județene pentru Sport și Tineret Sălaj, a imobilelor și suprafețelor de teren necesare realizării investițiilor de utilitate publică județeană situate pe raza comunei Sâg, sat Tusa (Tabăra Tusa) și pe raza municipiului Zalău, str. Corneliu Coposu nr. 77, construcțiile nefiind utilizate în scopul desfășurării activității, iar prin adresa înregistrată, a fost exprimat acordul de principiu cu privire la demararea procedurii de transmitere a dreptului de proprietate”, se arată în textul proiectului de hotărâre adoptat astăzi de consilierii județeni.

Sălajul, fără tabere școlare!

Sălajul nu mai are tabere școlare de stat de mulți ani! Tabăra de la Tusa nu a mai îndeplinit condițiile igienico-sanitare pentru a găzdui copii, iar multă vreme, singurele tabere au fost cele organizate de operatori privați sau de biserici.

foto: Magazin Sălăjean

Leave a Comment