API Zalău, prima școală din Sălaj care are propria stație meteo

Meteorologii de la Severe Weather Alert Sălaj au montat astăzi o stație meteorologică privată în curtea Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău. Este prima unitate de învățământ din județ în care a fost montată o astfel de stație.


Directorul instituției de învățământ, profesoara Alina Cozac, a declarat că proiectul este unul de o importanță majoră în procesul educațional, elevii putând să pună în practică teoria învățată la orele de geografie. La rândul său, profesorul de geografie Daniel Ardelean, a fost de părere că stația meteorologică le va permite elevilor să înțeleagă mai bine fenomenele meteorologice, furtunile, vântul, grindina etc. Stația a fost montată de Sergiu Pavel, student la meteorologie și unul dintre cei care alcătuiesc echipa Severe Weather Alert – Sălaj. Sergiu ne-a explicat că stația este una de ultimă generație și se poate conecta la computer, inclusiv la telefonul mobil, pentru a furniza date în timp real. Stația poate măsura viteza vântului, temperatura, analizează posibilitățile de precipitații și alte aspecte care îi conferă utilizatorului posibilitatea de a-și face o idee despre cum va fi vremea cel puțin pentru un interval de câteva zile.
Implementarea proiectului a fost posibilă datorită ajutorului oferit de asociația „Api Lyceum”, care a achiziționat stația, și companiei Tenaris Silcotub, care a donat țeava suport pentru stație.

One Thought to “API Zalău, prima școală din Sălaj care are propria stație meteo”

  1. […] Meteorologii de la Severe Weather Alert Sălaj au montat astăzi o stație meteorologică privată în curtea Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău. Este prima unitate de învățământ din județ în care a fost montată o astfel de stație. Directorul instituției de învățământ, profesoara Alina Cozac, a declarat că proiectul este unul de o importanță majoră în procesul educațional, elevii putând să pună în practică teoria învățată la orele de geografie. La rândul său, profesorul de geografie Daniel Ardelean, a fost de părere că stația meteorologică le va permite elevilor… Citeste mai mult […]

Leave a Comment