Alte cinci cazuri de Covid-19 în Sălaj, depistate în două localități

Situația privind infectările cu noul coronavirus continuă să se înrăutățească în Sălaj, dar și la nivel național. Cinci noi cazuri au fost confirmate și raportate miercuri, 22 iulie, în Sălaj. Cazurile au fost depistate în Șărmășag și Treznea, aceasta după ce ieri fuseseră înregistrate, de asemenea, cinci cazuri în Treznea. Numărul total al cazurilor de Covid-19 din Sălaj a ajuns la 137. La nivel național, un nou record negativ s-a înregistrat miercuri: 1.030 cazuri raportate. Numărul total de cazuri din România a ajuns la 40.163. Până astăzi, la nivel național, 2.101 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 21 iunie ora 10 – 22 iunie ora 10, au fost înregistrate 27 decese (19 bărbați și opt femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Galați, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, București și Ilfov. Dintre acestea, două decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, un deces la categoria de vârstă 40-49 ani, trei la categoria de vârstă 50-59 ani, șase decese la categoria de vârstă 60-69 ani, nouă decese la categoria de vârstă 70-79 ani și șase decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani. 26 dintre decese s-au produs în cazul  unor pacienți care au prezentat boli associate grave, iar pentru un pacient decedat nu au fost înregistrate comorbidități. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.179. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 293 de pacienți. Până astăzi la ora 13, la nivel național, au fost prelucrate 1.009.273 de teste.

9 Thoughts to “Alte cinci cazuri de Covid-19 în Sălaj, depistate în două localități”

 1. Un cititor

  De remarcat din nou localizarea spatiala a raspandirii epidemice foarte utila in gestionarea evolutiei ,sa speram cat mai atenuata pe viitor .

  1. Cristina Rusu

   Am remarcat si eu, sunt singurii care anunta acest lucru ( copiaza si ceilalti dupa ei, ma rog) si este foarte important pt noi! Autoritatile se pare ca nu au permisiunea sa spuna…

   1. Anonim

    Pudoarea informationala este necesara in cazul unor persoane ,entitati ,grupuri ,dar informatiile statistice si orientative sunt necesare mai ales ca lipsa acestora face loc dezinformarii ,stirilor false ,care substitue saracia comunicationala din surse autorizate .

 2. Anonim

  cele doua locatii sint psd-iste>

  1. Maria

   Si virusul este pesedist……:)

 3. Un cetățean responsabil

  Important nu este culoarea politică a primarului, ci atitudinea autorităților locale intr-un context medical atât de contagios. Credem că este o lipsă totală de respect față de locuitorii acestor localități, faptul de a nu fi informați, în mod corect și concret, despre cazurile de COVID.; faptul că nu li se spune locuitorilor nimic, si senzatia generală este că se încearcă ascunderea acestei situații, lucru care este foarte grav.
  Si ar mai fi multe de spus, dar important este sa se ia toate,dar absolut toate măsurile necesare pentru ca boala sa nu se extindă in aceste comunități!

  1. Anonim

   Boala veche la romani…De aia o incurcat-o si Ceausescu.Ne place s-ascundem cacatul sub covor.

 4. Anonim

  Din cele 27 de decese doar o singura persoana nu a avut si alte boli, eu cred ca este singurul care poate a murit de covid

 5. cetatean

  Foarte important este sa stim localitatile unde apar astfel de cazuri. Trebuie sa fim responsabili individual, iar daca se poate si civic, atentionandu-i pe „iresonsabili”: „Pune-ti masca”, „Acopera-ti nasul”, „Pastreaza distanta”. Numai asa ne putem astepta la o situatie mai aproape de normal in septembrie-octombrie. Sa avem grija de localitatile in care locuim!

Leave a Comment