Zalauan, propus ministru al transporturilor in Guvernul din umbra al PNL

Zalauan, propus ministru al transporturilor in Guvernul din umbra al PNL

Din echipa prezentata, in septembrie, de presedintele PNL, Crin Antonescu, drept guvernul din umbra, face parte si zalauanul Eduard Hellvig.

Varianta cu care liberalii ar intra la guvernare cuprinde pe langa o serie de nume deja cunoscute in politica, sase persoane mai putin vizibile: generalul Corneliu Dobritoiu, propus la ministerul Apararii, fostul consilier personal al lui Antonescu – Eduard Helvig, propus la Transporturi, academicianul si medicul Victor Voicu propus la Sanatate, expertul in macroeconomie Claudiu Doltu, propus la Finante, doctorul in drept Radu Catana la ministerul Justitiei si profesorul universitar Aurelian Penescu la Agricultura.

In varsta de 36 de ani, Eduard Hellvig, propus la ministerul Transporturilor, a fost parlamentar si europarlamentar PC, a trecut in 2008 la PNL si a detinut functia de consilier personal al lui Crin Antonescu.

Potrivit CV-ului sau, este absolvent al specializarii Stiinte Politice din cadrul Facultatii de Stiinte Politice si Administratie Publica, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca (1997), Hellvig a urmat studii post-universitare in domeniul securitatii si apararii (Colegiul National de Aparare, Universitatea Carol I, Bucuresti, 2005-2006 si Centrul European de Studii de Securitate George C. Marshall).

Hellvig a detinut, in perioada 2001-2003, functia de director general al Institutului de Studii Sociale, Bucuresti. A fost deputat PC in mandatul 2004-2008 si europarlamentar pe o perioada de 5 luni. Dupa ce a pierdut nominalizarea pe un post eligibil de europarlamentar, paraseste barca PC si trece la PNL.

In 2008, candideaza din partea PNL Oradea la alegerile parlamentare, dar pierde. Devine consilierul personal al presedintelui PNL, Crin Antonescu. Dupa ce Antonescu pierde alegerile prezidentiale din 2009, Hellvig se retrage la Oradea.

Din 2009, este Doctor in Stiinte Politice al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative – Bucuresti.

Leave a Comment