Votul ilegal se pedepseşte cu închisoarea

Odată cu alegerile apar şi semnalele către electorat cu privire la faptul că votul ilegal se pedepseşte cu închisoarea.
Autorităţile sălăjene vor face cunoscut, pe parcursul acestei campanii electorale, că în ziua scrutinului cei care vor vota ilegal vor fi pesepsiţi cu închisoare de la şase luni la cinci ani, conform legii. Campania „Tu decizi! Votează legal!” are drept scop informarea, prevenirea şi conştientizarea cetăţenilor români cu drept de vot asupra sancţiunilor aplicate în cazul nerespectării legislaţiei în vigoare.
Promovarea mesajului campaniei se va face cu ajutorul a mii de afişe şi flyere, dar şi prin diverse canale media. „Campania se adresează tuturor cetăţenilor români cu drept de vot şi, în special, tinerilor care împlinesc 18 ani, celor care votează pentru prima dată. În cadrul acţiunilor campaniei, pentru promovarea mesajului acesteia, vor fi postate afişe în locuri accesibile, cu vizibilitate mare, vor fi distribuite pliante – cu preponderenţă în mediul rural şi în locurile cu trafic ridicat – în perioada campaniei electorale, respectiv în secţiile de votare – în ziua votului, iar spoturile TV şi audio vor fi difuzate la posturile centrale şi locale de televiziune şi radio”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.
O parte semnificativă a promovării campaniei o reprezintă comunicarea online, care cuprinde mediatizarea mesajelor şi materialelor campaniei pe site-ul campaniei (www.votlegal.mai.gov.ro), dar şi prin utilizarea platformelor online – Facebook, Twitter, YouTube, astfel ca mesajul să ajungă la tineri.

Realitatea pare să fie cu totul alta
Cazul lui Alexandru Mureşan, de notorietate de altfel, arată că justiţia îşi face datoria doar până la un punct. Cu toate că s-a dovedit că a votat „la mai multe mâini” în ziua alegerilor europarlamentare din 2009, ca apoi sa fie condamnat de instanţele sălăjene la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fapta comisă, lui Alexandru Mureşan i s-a înjumătăţit pedeapsa.
Judecatorii Curtii de Apel Cluj au decis, în 6 decembrie 2011, să îi admită lui Mureşan recursul, condamnându-l pe acesta la doar un an de închisoare cu suspendare. Culmea ironiei face ca la alegerile locale din primăvara acestui an, de această dată sub umbrela PNŢCD, acelaşi Alexandru Mureşan susţinea în diverse articole de presă că urmează să dea votul său unui anumit candidat. Desigur, mai în glumă, mai în serios, majoritatea dintre noi ne-am întrebat dacă pe raza judeţului Sălaj sunt suficiente secţii de votare pentru a-i putea satisface acestuia setea de vot. Oricum, instanţele de judecată din România ar fi soluţionat cazul în acelaşi mod. Precedentul exista deja.

Alte articole

5 Thoughts to “Votul ilegal se pedepseşte cu închisoarea”

 1. Anonim

  Ha, ha si acest om este seful stafului de campanie a escrocului de Stanciu, plateste oamenii cu 4 lei pe ora, credeti ca-l voteaza?

 2. Petre inselatul

  Acum Sandu Muresan face campanie cu ORZA Dorinuca pe care o balacaresc cam toti, prin parcari, si da oamenilor NORMA INTREAGA, pune oamenii sa-si dea datele personale sa faca voturi lui nea escrocul, oare uita ca e ilegal, platesc oamenii sa -l voteze, cine vrea merge la sediul de campanie si ia banutii, chiar daca materialele se duc la gunoi. Ar trebui sesizat directorul Orza sa o calmeze pe mituitoarea Dorinuca!

 3. VIOREL

  E lasa ca Stanciu are de unde plati, doar taie vagoanele si le vinde la fier vechi, uita ca a avut dosar la DNA. A pus oamenii di ppdd pe cearta nu stiu care este sau nu cu norma intreaga.Zalaoani, nu votati acest retardat !

 4. VIOREL

  Sunt membru al ppdd foarte dezgustat de ceea ce se intampla la sediul de campanie al lui Stanciu, oamenii sunt angajati cu norma intreaga… ne considera papusile lor. Domnule Demle nu stiti ce se intampla acolo, mita electorala se plateste, semnalez jurnalistii sa faca ancheta

 5. adrian

  Demle sesizeaza-te daca vrei sa faci ceva scor, sau ai dat partidul in franciza la Stanciu, ha,ha in mintea lor tot se cumpara si acesti oameni rusine, toata lumea povesteste in oras ca Stanciu angajeaza pentru partid oameni cu NORMA INTREAGA , strigator la cer mita electorala via Stanciu, jurnalisti sesizati-va!

Leave a Comment