Viceprimarul Claudiu Bîrsan, la conferinţa de presă a PNL: „Cei care au greşit trebuie să răspundă!”

 Claudiu Bîrsan: „Cei care au greşit trebuie să răspundă!”

La prima conferinţă de presă la care a participat, în calitate de viceprimar, copreşedintele PNL Zalău Claudiu Bîrsan a subliniat faptul că nu doreşte să transforme acţiunile care vor urma, în repararea pagubelor materiale şi morale produse în urma procesului pe care Consiliul Local l-a avut cu Prefectura Sălaj, proces câştigat de Consiliul Local Zalău, implicit de el. În urma hotărârii Curţii de Apel Cluj, după un proces care a duratmai mult de una an, Claudiu Bârsan a înlocuit-o pe Daniela Coţa în funcţia de viceprimar, aşa cum au decis de fapt iniţial, consilierii locali, în vara anului trecut.

Aşa cum am declarat, este îmbucurător faptul că acest litigiu, între Consiliul Local şi Instituţia Prefectului în primul rând, a luat sfârşit prin hotărârea definitivă pronunţată de Curtea de Apel Cluj în data de 12 octombrie 2015. Se crease o situaţie anormală în opinia mea, în care hotărârile Consiliului Local erau suspendate demai bine de un an, prin acţiunea în contencios formulată în mod abuziv de către Instituţia Prefectului. Am multe argumente care mă determină să spun că a fost vorba despre un abuz, al cărui scop real nu a fost contestarea legalităţii hotărârilor Consiliului Local, ci a constat exclusiv în amânarea punerii în aplicare a acestor hotărâri, dacă s-ar fi putut până la alegerile viitoare, când aceste hotărâri n-ar mai fiavut practic efect”, a spus noul viceprimar Claudiu Bîrsan. Referitor la ceea ce va urma, viceprimarul zălăuan a spus că nu doreşte să transforme acest lucru, grav dealtfel, într-un spectacol mediatic şi că va urma cu discreţie şi înţelepciune, calea legală, în vederea recuperării prejudiciilor. Acesta a subliniat că demersul în justiţie va fi unul strict personal şi nu doreşte să implice PNL sau instituţia Primăriei în aceste acţiuni imediat următoare. „Aceia care au greşit în această situaţie trebuie să răspundă pentru acest lucru. Aşteptăm şi motivarea hotărârii de către Curtea de Apel, şi în funcţie de aceasta voi lua o hotărâre în privinţa modului în care voi solicita angajarea răspunderii juridice a celor ce au greşit. Cert este că îi voi acţiona în instanţă pe cei care au amânat punerea în aplicare a unei hotărâri care a fost luată printr-un vot democratic”, a conchis noul viceprimar al Zalăului.

Paul Maghiu: ”Obiectivul PNL este ca niciun român, oriunde s-ar afla, să nu mai fie împiedicat să voteze”

Reprezentanţii PNL Sălaj au luat din nou în colimator partidul de la guvernare, prezentând alegerea lui Liviu Dragnea la şefia PSD ca pe o ceritifcare a unei organizaţii de baroni, condusă de un baron. „Dragnea a fost şi rămâne exponentul baronilor locali ai PSD. Trecuţi printr-o serie de reforme ratate, toate fără substanţă şi privite drept instrumente de marketing politic (care să ia ochii lumii/care să schimbe faţa, şi nu substanţa PSD) de cei care le-au impus, acum membrii PSD şi-au dat arama pe faţă alegându-l pe Liviu Dragnea în fruntea lor. Baronul suprem a ajuns, până la urmă, să conducă partidul baronilor. Duplicitatea lui Liviu Dragnea se vede cel mai bine în cazul votului prin corespondenţă: dacă acum tergiversează pe cât se poate adoptarea proiectului şi acuză PNL pe nedrept, în campania pentru alegerile prezidenţiale acuza alte instituţii (Autoritatea Electorală Permanentă) şi lăsa de înţeles că tot ce s-a întâmplat în diaspora a fost o mascaradă pusă la cale. La fel ca Victor Ponta, la fel ca Liviu Dragnea, PSD-iştilor le-a fost, le este ţi le va fi frică de votul românilor din diaspora”, a spus Paul Maghiu, purtător de cuvânt al PNL Sălaj. Acesta a adăugat faptul că PNL a elaborat Legea votului prin corespondenţă, pe care a depus-o în Parlament, în circuitul legislativ, încă din martie, proiectul a fost dezbătut cu organizaţiile şi reprezentanţii românilor din Diaspora, reprezentanţii ambasadelor, precum şi cu AEP.

Răzvan Silaghi, copreşedinte TNL Sălaj – vizită alături de tinerii liberali la „Memorialul Durerii”

O delegaţie formată din patru reprezentanţi ai Tineretului Naţional Liberal, filiala Sălaj, va participa în perioada 15-18 octombrie la Şcoala Politică „Gheorghe I. Brătianu”. Ca şi în anii precedenţi, evenimentul, la care și-au anunţat participarea aproximativ 250 de tineri din întreaga ţară, se va desfăşura într-un loc extrem de special – Memorialul de la Sighet, fosta închisoare comunistă unde, în anii 50, a fost încarcerată elita politică, economică şi academică a României. Liberalul Gheorghe I. Brătianu, istoric şi om politic de marcă a perioadei interbelice, a fost ucis între zidurile acestei închisori. „Sălăjean fiind, nu pot să nu amintesc de Iuliu Maniu, care a murit în condiţii groaznice, tot la Sighet. Din păcate, nici până astăzi nu au fost găsite osemintele Sfinxului de la Bădăcin, iar acest lucru trimite o umbră tristă pe această pagină de istorie a românilor” a spus Răzvan Silaghi. PNL-TNL Sălaj anunţă că tema Şcolii de anul acesta este “Memoria ca sursa a leadership-ului politic”, iar participarea nu va fi condiţionată de apartenţa politică, anunţându-şi participarea şi tineri care nu sunt înscrişi în TNL, precum şi reprezentanţi ai mediului academic sau ai societăţii civile. Pe lângă cursuri, conferinţe şi ateliere, duminică, alături de Alina Gorghiu, copreşedinte PNL şi alţi lideri naţionali, tinerii vor vizita Memorialul Comunismului, iar în a doua parte a zilei vor depune jerbe la „Cimitirul Săracilor”, locul în care au fost îngropaţi, fără cruce sau o înmormântare creştinească lideri politici, preoţi sau academicieni.

10 Thoughts to “Viceprimarul Claudiu Bîrsan, la conferinţa de presă a PNL: „Cei care au greşit trebuie să răspundă!””

 1. Anonim

  doi ciumeti silaghi si maghiu, doi pupincuristi au ajuns sa linga blide cu ceva prin ele. liberali din salaj, ati ajuns de rasul lumii

 2. Anonim

  Cum te cheama pui de dac? Silaghi!

 3. Anonim

  Ca vice… ori cu el, ori fara el ?????????

 4. Anonimus

  Magyiu – Pui-de-Dac !!! Un ungur spurcat care se da mare roman din Roma

 5. Omul o sa isi ceara banii

  adica salariile neincasate, retroactiv, pe perioada cat Cota s-a incapatanat sa plece….
  Uite asa o sa ajungem sa platim doi viceprimari in loc de unul (ca doar Cota nu va da usor banii inapoi)

  1. Anonim

   Trebuie sa-si termine casa cumva, nu?

  2. amice esti idiot?

   ce bani ?visezi?a fost barsan angajat viceprimar cand a fost suspendata hoararea CM?

 6. Anonim

  taranisti resapati in liberali

 7. Anonim

  Doamne trei si noi trei caci nu mai au cu ce sa iasa caci le e rusine …….?

 8. Anonim

  poate ise si PNL in fata cu niste oameni care au realizat ceva in viatasi mai ales au muncit….. nu cu toti baieti cu limbile maro

Leave a Comment